Bu kapsamda Mardin’de de Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ev sahipliğinde “Çevre Müfettişi Doğa Etkinliği” programı düzenlendi. Artuklu Üniversitesi yerleşkesinde; 5-16 yaş arasındaki çocuklar ile yapılan etkinlikte çocuklar hem gönüllerince eğlendi hem de çeşitli etkinliklerle bilgilendirildi. ‘’Çevre Müfettişleri Doğada Buluşuyor’’ etkinliği ile çevre bilinciyle ilgili farkındalık oluşturmak, geri dönüşüm ile sıfır atık ve doğa hakkında bilgiler verildi. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen etkinliklerde Geri Dönüşüm Atölyesi, Ahşap Boyama Atölyesi, Origami Atölyesi, Bileklik Yapımı Atölyesi, Atıklardan Obje Yapımı, Makrome Yapımı, Amigurumi İle Çevre Eğitimi, Çerçeve Yapımı Atölyesi, Taş Boyama Atölyesi ile Akıl ve Zeka Oyunları stantları kuruldu.

Birbirinden keyifli ve öğretici aktivitelerin sergilendiği programda çocuklar, sıfır atık atölyelerinin, gösterilerin ve çevre yarışmalarının yer aldığı etkinliklerle eğlenceli vakit geçirdi.

Vali Mahmut Demirtaş, etkinliğin hazırlanmasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Hakan Şimşek  başta olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti.

Demirtaş, “Çocuklara emanet aldığımız dünyamızı, koruyarak, daha temiz ve daha yeşil bir şekilde onlara bırakmak zorundayız. Çevre bilincinin küçük yaşlarda aşılanması gerekiyor” dedi.


Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Mardin İl Müdürü Hakan Şimşek ise çevre bilincinin oluşması için çocukların küçük yaşlardan itibaren eğitilmeleri gerektiğini söyledi.