Dargeçit sabah saatlerinde başlayan kar yağışının ardından beyaza bürüdü. İlçede kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi. Çocuklar, geçen yıldan sonra yağan karla birlikte sokak ve parklara çıkıp kartopu oynayarak eğlendi. 

Ulaşımda aksamaların yaşanmaması için Dargeçit Belediyesi Fen Müdürlüğüne bağlı ekipler ilçede yol açma çalışmalarına başladı. Ekipler Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy’un talimatıyla karla mücadele seferberliği başlattı. Çarşı merkezi başta olmak üzere ilçedeki bütün cadde ve sokaklardaki yolları açan ekipler, topladıkları karı kamyonlara yükleyerek ilçe merkezinin dışına taşıdı. 

Karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü söyleyen Başkan Aksoy, yoğun kar yağışı sonrası vatandaşların sıkıntı yaşamaması için kar temizleme çalışmalarına başladıklarını ifade ederek, "İlçemizde sabah saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle ekiplerimiz kardan kapanan tüm yolları açık tutmak için İlçe merkezinde ve kırsal mahallelerde karla mücadele çalışmalarına aralıksız sürdürüyor. Kar yağışı devam ettiği sürece halkımızın mağdur olmaması için yol temizleme çalışmalarımızı gece gündüz demeden devam edeceğiz." dedi. 

Midyat Gündem Com'u Google News'te takip edin

YouTube Kanalımıza Abone Olun Bizi Tekip Edin

facebook'ta bizi takip edebilirsiniz

twitter'da bizi takip edebilirsiniz