Dargeçit Belediye Konferans Salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı; İlçeye yeni atanan Kaymakam Ömer Özbay ve Dargeçit Belediye Başkanı Mehmet Cüneyt Aksoy’un başkanlığında gerçekleşti.

Muhtarlara yönelik yapılan Covid19 bilgilendirme toplantısına; İlçe Emniyet Amiri Ömür Bircan, İlçe Jandarma Komutanı Veysel Aksoy, Kurum Amirleri ve muhtarlar katıldı. Toplantıda mahallelerde yaşanan sorunlar muhtarlar tarafından dile getirilerek, çözüm konusunda fikir alışverişinde bulunuldu. Kurum amirleri ise gelen talepleri not alırken bilgilendirme yaptı.

Muhtarları tek tek dinleyen ve not alan Başkan Aksoy, muhtarların ilettiği sorunların, sıkıntıların ve hizmete dönük ihtiyaçların aciliyet ve önem derecesine göre giderileceğini söyledi. Kaymakam Özbay ise, kendisine iletilen bazı sorunların giderilmesi için ilgili kurum müdürlerini talimat verdi.

Yeni göreve başlayan Kaymakam Özbay muhtarlarla tanışmanın ardından, İlçede Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında aşı olmanın önemine, vaka sayısı ve gelinen son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Aşının ne kadar önemli olduğunun altını çizen Kaymakam Özbay ,” Türkiye’de olduğu gibi İlçemizde de aşılama ile birlikte inşallah bu pandemi sorununu memleketimizden tamamen kaldırmamız için bütün sağlık çalışanlarımız, emniyet mensuplarımız, jandarma, mülki idari kaymakamlığımız yoğun bir caba ve seferberlik için çalışmaya devam ediyoruz. İlçemiz şuan aşılamada Savur İlçemizden sonra ikinci sırada yer alarak haritamız mavi oldu. İsteğimiz geri kalan %25 lik aşı oranının %100 yapmaktır.” diye konuştu.

Toplantı sonunda Aksoy ve Özbay, muhtarlarla çok sıkı bir eşgüdüm ve koordinasyon içerisinde hareket ederek sorunlara en kısa zamanda çözüm bulunacağını ifade etti.

Toplantıya katılan muhtarlar da, kendilerini dinlemesinden, sorun ve taleplerine karşı duyarlı davranışından dolayı Başkan Aksoy’a ve Kaymakam Özbay’a teşekkür ettiler