Derik Kapalı Spor Salonunda gerçekleştirilen iftar programına yaklaşık bin 500 vatandaş katılım sağladı.
 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua ile başlayan programda konuşan Vali Demirtaş, Ramazan ayının dayanışma ayı olduğunu söyledi.
 

Vali Demirtaş, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Bugün sizlerle beraber olmaktan dolayı mutluluk duyduğumu söylemek istiyorum. Ramazan ayı birlik ayı, beraberlik ayı ve dayanışma ayıdır. Bu dayanışmayı 8 günden beri özellikle her gün Mardinli hemşerilerimizle, depremzede vatandaşlarımızla birlikte geçirmekten büyük bir onur duyuyoruz. Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan ayını hep birlikte dayanışma içerisinde yaşıyoruz. Mumunuz 6 Şubat tarihinde ülkemizde asrın felaketti olarak nitelendirdiğimiz bir felaket ile karşı karşıya kaldık. Bu felakette 11 ilimiz büyük hasar gördü. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum, yaralı vatandaşlarımıza da şifa diliyorum. Hepimizin başı sağ olsun. Deprem felaketinde Mardinli vatandaşlarımız çok büyük bir dayanışma örneği gösterdiler. Dünyanın hiçbir yerinde böylesi bir dayanışma örneği yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımızın acılarını paylaşırken bir yandan da ihtiyaçlarını gidermek için seferber olduk. Devletimiz, AFAD, arama kurtarma ekipleri gerçekten insanüstü bir çalışmayla işlerini yaptılar. Bu afette üstüne düşeni yaptıkları için Mardinli hemşerilerime teşekkür ediyorum.”


Programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Derik Kaymakamı Evren Çakır, MBB Daire Başkanları ve vatandaşlar katıldı.