İnternetten yurt dışı çıkış harcı 2023 ödeme nasıl yapılır?

İnternetten yurt dışı çıkış harcı 2023 ödeme nasıl yapılır?

Yurt dışına çıkış yapacak olan vatandaşlar elektronik ortama entegre edilen sistem sayesinde internet üzerinden yurt dışı çıkış harcı ücretini yatırabiliyorlar. Peki, İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yurt dışı çıkış harcı nasıl ödenir, ülke dışına çıkacak olan vatandaşlardan kaç TL ücret alınıyor?

l

Yurt dışı çıkış harcı ile ilgili geçtiğimiz aylarda yapılan düzenleme ile ülke dışına seyahat edecek olan vatandaşlardan talep edilecek olan ücret 150 TL’ye yükseltilmişti.  Yurt dışına çıkış harcınızı 02:00-23:45 saatleri arasında anlaşmalı bankalar aracılığı ile ödenebilir.

Türkiye Cumhuriyeti pasaportu ile yurt dışına çıkışlarda, harcın ödenmesine ilişkin denetim, çıkış kapılarında görevli emniyet mensuplarınca yapılmakta olup, yurt dışına çıkış harcı ödemenizi İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden yapmanız durumunda, ödemeniz elektronik ortamda Emniyet Genel Müdürlüğü'ne aktarılacağından, çıkış kapılarında görevli memura makbuz veya pul gösterilmesine gerek bulunmamaktadır.

SORGULAMA YAPMAK MÜMKÜN

Yurt dışına çıkış harcına ilişkin ödeme bilgilerinin Emniyet Genel Müdürlüğüne aktarılıp aktarılmadığını sisteme giriş yaparak, Ödeme ve Borç İşlemleri menüsü altında yer alan Yurt Dışına Çıkış Harcı Sorgulama alanından sorgulayabilirsiniz.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI NASIL ÖDENİR?

İnteraktif Vergi Dairesi’nin resmi internet adresi olan “ivd.gib.gov.tr” adresine giren kişiler ana sayfada yer alan hızlı hizmetler arasından “Harç ve değerli kağıt bedeli ödeme” sekmesine tıklayabilirler. Ardından karşılarına çıkacak olan sayfadan "yurt dışı çıkış harcı ödeme” seçeneğine tıklayabilirler. TC kimlik numarası, ad, soyad, il vergi dairesi boşlukları doldurarak kart bilgileri aracılığıyla ödeme yapılabilir. Şu an için belirlenen yurt dışı çıkış harcı 150 TL.

YURT DIŞI ÇIKIŞ HARCI ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ…