Midyat Söğütlü İlkokulu Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında hazırladığı “Çekingen Öğrencilerin Eğitim Ortamlarına Daha Aktif Dahil Edilmeleri" 15 bin 258 Avro hibe desteği ile ilçede görev yapan çeşitli okullarda bulunan 8 öğretmen İspanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyetine gidecek.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında kabul edilen Erasmus "Çekingen Öğrencilerin Eğitim Ortamlarına Daha Aktif Dahil Edilmeleri" başlıklı projenin tanıtımı Söğütlü ilkokulunda yapıldı.

-“Az konuşma çok iş”

Midyat İlçe Kaymakamı Hüseyin Tekin, Az konuşma çok iş… 15 bin avroluk AB hibelerinden eğitimcilere ve öğrencilere bir kaynak yaratıldığını söyledi.

Söğütlü ilkokul Müdürü Bedrettin Şahin, Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı, 15 bin 258 Bin Avroluk hibe ile kabul gördüğünü söyledi.

Şahin, şöyle konuştu; “projemiz kapsamında, çekingen öğrencilerin eğitim programlarına daha etkin katılım sağlamak amacıyla, 8 öğretmenlerimizi İspanya, Avusturya ve Çek Cumhuriyetine göndereceğiz. Öğretmenlerimiz okullara götürüp oradaki eğitim ve öğretimi inceleyecekler. Ayrıca oradaki meslektaşlarımızla fikirler edinip burada yeni uygulamalar yapacaklar.” Diye konuştu.

Okul öncesi öğretmenlerinden Elif Zengin isim öğretmen ise, çekingen öğrencilerin eğitimi için yurt dışına gideceklerini aktararak, “ülkemiz eğitimine daha fazla katkı sağlamak için gözlem yaprak ülkemiz ile ne gibi farklılıklar var onu gözlemleyeceğiz.”

Rehber öğretmen Yusuf Günay’da proje hakkında davetlilere bilgi verdi.

Tanıtım programına, Midyat Belediye Başkan Vekili Tevfik Baysal, Midyat Rehberlik Araştırma Merkezi RAM Müdürü Emin Önen,  Okul Müdürleri ve Rehber Öğretmenler katıldı.  

Midyat Gündem / Selahattin Erol