Genç Pedallar Fotoğraf Sergisini Açtı

 Mardin'in Midyat ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında bir lise tarafından yürütülen proje ile gençler pedal çevirerek tarihi mekanları fotoğrafladı. Proje sonunda çekilen fotoğraflar sergiledi.

Telkâri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesince hayata geçirilen "Genç Pedallar Projesi" ile 18 öğrenci ve 3 rehber öğretmen fotoğrafçılık kursuna katılarak çekim teknikleriyle ilgili bilgi aldı.

Daha sonra öğrenciler öğrendikleri teknik bilgiyi uygulamaya geçirmek amacıyla il ve ilçeleri gezdi.

Mardin ve Midyat'ın yanı sıra bisikletle gezen öğrenciler tarihi ve kültürel mekânların tanıtımı için fotoğraf çekti. Çektikleri fotoğrafları düzenlenen sergiyle görücüye çıkardı.

Okul’ da açılan sergiye, İlçe Mili Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay, Midyat Gençlik Spor İlçe Müdürü Hüseyin Tunç, okul müdürleri ile veliler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülkadir Altay, “gençlerimiz bisikletle çevreyi gezmiş oldu, kültürlerini ve tarihlerini öğrenmiş oluyorlar. Öğrencilerimiz gezmiş oldukları yerleri fotoğrafladılar bu anlamda becerilerini sergilemiş oldular. Kültür ve tarihlerini öğrenmiş oldular. Projeyi finanse eden Gençlik ve Spor Bakanlığına ve projeyi yürüten arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Okul müdürü Velid Baysoy, ise Gençlik ve Spor Bakanlığının desteklediği program kapsamında daha önce Şanlıurfa gezisi, ilçe genelinde turlar düzenlendi. Fotoğraflar çekilmesi sonucu öğrencilerimizin çekmiş olduğu fotoğraflarla sergi düzenledik. ”dedi.

Bilişim teknolojileri öğretmeni Rukiye Başak ise, projemizde aynı zamanda, hem kültür, hem sanat ve hem sporu içerdiğini etkinlikler yaptık. En başından en sonuna kadar öğrencilerimiz ile öz güvenin farkındanlıklarını artırdıklarını fark ettik. Kendilerine öz güven ile ilerde daha iyi şeyler yapacaklarına inanıyorum.” Dedi.

Öğrencilerden Abdülkadir Büdün, memleketin önemli mekânlarını gezerek fotoğrafladığını yaşamın ve zamanın önemini anlatan çeşitli fotoğraflar çektim.” Dedi.

Evin Erol isimli öğrenci ise, “Midyat, Mardin ev Şanlıurfa’yı gezdik. Gezdiğimiz yerlerin fotoğraflarını çektik. Çektiğimiz fotoğrafları sergilemenin mutluluğunu yaşıyorum.” Dedi.

Selahattin Erol