Kocatepe Okulu’nda Yerli Malı Haftası Kutlandı

Midyat Kocatepe İlkokulu'nda "Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası" kutlandı.

Kocatepe ilkokulunda düzenlenen etkinlikte, her yıl 12-18 Aralık tarihlerinde Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftasının ülkede uzun yıllardır kutlanıyor. Yerli malını almayı ve tutumlu olmayı teşvik eden önemli bir etkinliktir.

Kocatepe İlkokulu'nda düzenlenen etkinlikle, sınıf öğretmeni Adnan Kurnaz, yerli malı kullanımının çok önemli olduğunu söyledi. Kurnaz, “öğrencilerimize yerli malı kullanmanın ve tutumlu olmanın önemini anlattık. Etkinlikte öğrenciler, evlerinden getirdikleri yiyecekleri arkadaşlarıyla paylaştı. Bizler de bu bilinci öğrencilerimize vermek için böyle bir etkinlik düzenledik.” Dedi.

Aynı okulun 3 sınıf öğretmeni Mehmet Yenigün ise "Gayemiz çocuklarımızın yerli malı kullanmalarını sağlamak. Bir nebze de olsa onları yerli malı tüketimine teşvik etmektir. Çocuklar da bu günü hevesle beklediler. Yaptığımız konuşmalarda bundan sonra yerli malı tüketimi konusunda daha dikkatli olacaklarını söylediler. Bunları çocuklarımızdan duymak bizleri sevindirdi" dedi.

Öğrenciler yerli alı haftasını kutlamaktan dolayı çok mutlu oldukları gözlenirken, öğrenciler, şiirler ve şarkılar eşliğinde hem öğrenme hem de eğlenme imkânı buldu.

Midyat Gündem