Üniversiteli gençlerin istihdam edilebilirliklerinin artırılması, iş ve staj imkanlarına erişimde fırsat eşitliği sağlanması ve tüm gençlere birer yetenek olduklarının hissettirilmesi amacıyla Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda “Yetenek Her Yerde” sloganı ile Elazığ’da düzenlenen Güneydoğu Kariyer Fuarı’na akademisyenleri ve öğrencileri katıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin paydaşı olduğu, meslek odaları, kamu ve özel sektör kurum/kuruşlarının ve genç istihdamında büyük paya sahip olan KOBİ’lerin katılımı ile gerçekleşen Güneydoğu Kariyer Fuarı’na; Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Harman, MAÜ Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Pınar Çuhadar, MAÜ SKS Daire Başkanı Mehmet Bayar, MAÜ Sürekli Eğitim Merkezi ve Türk Patent Bilgi ve Döküman Birimi Temsilcisi Öğr. Gör. Hanife Yeşilyurt, Turizm Fakültesi Öğr. Gör. Ahmet Nehir ile birlikte çok sayıda öğrenci katıldı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serhat Harman, “Bölgesel İstihdam Ağları Oluşturmak: MAÜKÖK Örneği” sunumu ile öğrencilere büyüme ve istihdam verileri itibariyle dezavantajlı olan bölgemizde, üniversitelerin bölgesel kalkınmada aktif rol almasının önemini ve bu faaliyetlerin öğrencilerin kariyer gelişimine etkisi anlattı.

Prof. Dr. Serhat Harman, dünyada örnekleri olmakla birlikte Türkiye’de özgün bir model olarak uygulamaya konan MAÜKÖK’ün kentin üniversiteden beklentilerini anlamada, şehir ve üniversite arasındaki koordinasyonu sağlamada, eğitim ve araştırma alanlarının önceliklerini belirlemede; sektör temsilcilerinin mezunlardan beklediği nitelikleri yakından takip etmede ve öğrenim sürecinin içine bu becerileri yerleştirmede etkili olacağını belirtti.

Güneydoğu Kariyer Fuarı öğrencilerin; işverenlerle birebir temas kurmasına, iş ve staj mülakatları, örnek olay çalışmaları, bilgilendirme toplantıları ve atölye çalışmaları ile iş hayatına yönelik deneyimler kazanmalarına da önemli katkılar sağladı.