Mardin'de devam eden kar yağışı bazı bölgelerde ulaşımda aksamalara neden oluyor. Soğuk ve kar yağışlı havanın etkili olmasının ardından veliler ve öğrenciler 'Yarın okullar tatil mi?' sorusunun yanıtını araştırırken açıklama valilikten geldi. İşte Mardin Valiliği'nden yapılan kar tatili açıklaması.

Son dakika haberleri: 19.01.2022 İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis Kurulu Kararı (Okulların Tatil Edilmesi Ve Engelli İle Hamilelerin İdari İzinli Sayılması Hk.)
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu “Okulların Tatil Edilmesi Ve Engelli İle Hamilelerin İdari İzinli Sayılması Hk.”  çerçevesinde gerekli tedbirleri kararlaştırmak için, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 26. maddesine istinaden 19.01.2022 tarihinde saat 9.00’da Sayın Vali Mahmut DEMİRTAŞ başkanlığında olağanüstü toplanarak aşağıdaki kararları almıştır. 

GÜNDEM:

4 No’lu İl Umumi Hıfzıssıhha Kararları; 

İlimiz genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle okulların tatil edilmesi ve engelli ile hamilelerin idari izinli sayılması hakkında.

KARAR:

İlimizde genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle;

İlimiz merkez ve ilçeleri ile bağlı tüm belde köy okulları ilköğretim, ortaöğretim, lise ve dengi okullarda 19.01.2022 tarihinden itibaren eğitim-öğretime 2 gün ara verilmesine,
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli kamu görevlilerimizin 19.01.2022 tarihi itibariyle 2 gün idari izinli sayılmalarına,
Oy Birliği/Çokluğu ile karar verilmiştir.