Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Gençlik Merkezine üye gençlerin bireysel, sosyal, psikolojik ve akademik gelişimlerine yardımcı olmak amacıyla öz saygı ve kaygı eğitimleri ücretsiz olarak verilmekte.

Uzman klinik psikolog tarafından verilen eğitimlerde, sağlıklı öz saygı geliştirmesi ya da öz saygısının yükseltilmesi, kişinin kendine olumlu bakması, bununla birlikte kişinin zayıflıklarını kabullenmesi, güçlü yanlarını kutlaması, kişinin diğer bireylerle eşitliliğini gerçekçi inançlarla oluşturması, terapi odaklı etkinlikler, gençlerin özgün ve benzersiz kimliklerini keşfetme, anlama ve değer vermeye yardımcı olma, kendi yollarını güven, bütünlük, dürüstlük ve huzurla oluşturacak becerileri öğretme amaçlanmaktadır.

Öz Saygı ve kaygı eğitimleri bitiminde gençlere yazmış oldukları çalışmalarla ilgili geri bildirimler veriliyor. Başvurular Ravza Caddesinde bulunan Gençlik Merkezinde yapılmaktadır. Başvuru formu oldurulduktan sonra belirlenen gün ve saatlerde seanslar oluşturulmaktadır.