GAP İdaresi Başkanlığı tarafından 2021 yılında, “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projeleri aracılığıyla Kamu, STK, Üniversiteler ile Özel Sektör Arasında İşbirliklerinin Artırılması Projesi” kapsamında düzenlenen Sosyal Invest programına Midyat MYO 6 proje ile katılım sağladı.

Midyat Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Abdurrahim Kaplan, Artuklu üniversitesi proje ofisinden ilgili hocalar tarafından verilen seminerlerle, farkındalık oluşturmak için GAP invest proje ilanına 6 proje hazırlayarak cevap verdiklerini söyledi.

Doç. Dr. Abdurrahim Kaplan, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Proje yazmak veya projelere dahil olmak hem akademik hem de sosyal hayata katkı sağlamanın en önemli aşamalarından birisidir. Bu farkındalıktan hareketle Midyat MYO akademisyenleri olarak mevcut proje çağrılarına yanıt verdik. Mültecilerin hukuki uyumu, mülteci ailelerin eğitimi, telkâri, Midyat taşı, Midyat yemekleri gibi farklı alanlarda 6 adet proje başvurusu yaptık. Bende Midyat’ın Gastronomisini Turizme katkısı konulu bir proje hazırlayıp sundum. Diğer arkadaşlarda kendi alanlarına yakın projeler hazırladı. Temennimiz bütün projelerin kabul edilerek Midyat şehrimize katkı sunmasıdır. Bu konuda toplumda farkındalık oluşturma ve şehre katkı sağlama noktasında sorumluluk sahibi olduğumuzun bilincindeyiz. Proje hazırlama sürecinde emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ederiz." Şeklinde konuştu.

Midyat Gündem Com'u Google News'te takip edin

YouTube Kanalımıza Abone Olun Bizi Tekip Edin

facebook'ta bizi takip edebilirsiniz

twitter'da bizi takip edebilirsiniz