Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla her yıl Türkiye'nin birçok merkezinde Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi vesellem) mesajının ve sünnetinin iyi anlaşılması için yapılan ve yüzbinlerce kişinin katıldığı umre ödüllü Siyer Sınavı, Mardin'in ilçelerinde de halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Midyat merkez ve bağlı mahallelerde, Savur'un bazı köy ve mahallerinde 28 noktada sınava giren 3 binin üzerindeki çocuk, erkek, kadın ve yaşlıdan oluşan yarışmacı, umre ödüllü sınav için ter döktü. Sınava giren çocukların velileri ise çocuklarını sınavın yapıldığı okulların bahçelerinde bekledi.

"O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla yapılan sınavla ilgili açıklamada bulunan Peygamber Sevdalıları Vakfı Midyat Koordinatörü Nureddin Ayyıldız, Türkiye geneli 8'ncisini düzenledikleri Siyer Sınavı'na Midyat, Savur ve Kayapınar'dan 4 bin kişinin başvuru yapıp, yaklaşık 3 bin kişinin katılım gösterdiğini söyledi.

Merkez, mahalle ve köylerde toplamda 28 noktada yaptıkları sınava yoğun katılımın olduğunu belirten Ayyıldız, "Peygamber Sevdalıları Vakfı'na bağlı Azim-Der olarak, Siyer Sınavı'nı gerçekleştirdik. Yaklaşık iki aydan beri yaptığımız yoğun çalışmalar sonucunda, Midyat'ta 3 bin kişi sınava katıldı. Halkımızın yoğun bir teveccühü vardı. Onlara teşekkür ediyorum." dedi.


"Amacımız, toplumun Hazreti Muhammed'in sünnetini öğrenmesini sağlamaktır"

Sınavı düzenlemelerindeki gayelerinin, Hazreti Muhammed'in hayatını, sünnetini okutma, anlama ve yaşatma olduğunun altını çizen Ayyıldız, "Bu sınavı yapmadaki amacımız; tarih boyunca ve bugün toplumun en büyük ihtiyacı olan Hazreti Muhammed'in (sallallahu aleyhi vesellem) mesajını iletmek ve sünnetini halkımızın öğrenmesini sağlamaktır. İkinci amacımız okumaya teşvik etmektir. Sınava katılan halkımıza, katkı sunan kurumlara, dernek üye ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

"Hz. Muhammed’in hayatını öğrenmek için sınava girdik"

Öğrenci ve veliler sınavla ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Siyer sınavının yapılmasının kendilerini memnun ettiğini ifade eden öğrenci velilerinden Bilal Orhan, "Çocuğumuzu sınava getirdik. Bütün çocuklarımıza başarılar diliyoruz. Peygamber Efendimiz ile ilgili bir sınavdır. Güzel bir duygu. İnşallah tüm çocuklarımız Peygamber Efendimizin hayatını öğrenirler. O'nun gibi yaşamaya çalışırlar. Memnunuz bundan. İslamiyeti yaşıyor ve Peygambere inanıyorsak onunla ilgili bir sınav tabi bizi memnun ediyor." ifadelerini kullandı.

"Hz. Peygamber'in hayatını küçük yaşta öğrenmenin faydası çoktur"

Kızını sınava getirdiğini belirten anne Nurcan Altaş, "10 yaşındaki kızımı getirdim. Geçen sene de bu sınava katılmıştı. Bin lira ödül kazanmıştı. Bu yıl da katıldık. Bu sınav hem çocuğumuzun zekâsını geliştiriyor hem de Peygamber Efendimizin hayatını bu yaşta öğrenmesi zihinlerinde daha iyi yer ediniyor. Bu nedenle bu sınavı çok önemli görüyorum. Ayrıca dinimizi geliştirmek için bu sınav çok iyi bir çalışma." şeklinde konuştu.

Katıldığı kategoriden kitapçık olmayınca görevlilerce merkeze getirildi

Sınav yeri Midyat merkez olan ama köyde oturan bir öğrenci köyde katıldığı kategori kitapçığı olmayınca özel olarak sınav koordinatörleri tarafından ilçe merkezine yetiştirilerek sınava girmesi sağlandı.

Sınava katılan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinden Hümeyra Ocakhanoğlu, Mehmet Akif Gürmüç, Ahmet Akpınar, Suriyeli Dimar Ellici, Emrullah Aksoy ve Ayşegül Dağdelen sınava girdikleri için ve Hazreti Muhammed'in hayatını öğrendikleri için çok mutlu olduklarını, herkesin bu sınava katılması gerektiğini belirterek, sınavı düzenleyenlere teşekkür ettiler." (Süleyman Tunç - İLKHA)