Midyat ilçesinde 10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla etkinlik gerçekleştirildi.

Bağlar Mahallesi Kocatepe Ortaokulu Özel Eğitim Sınıflarının ortaklaşa düzenlediği Özel öğrencilerin programda koro, gösteri ve işaret dili ile hazırlanmış gösterileri büyük ilgi gördü.

Okul Müdürü Fethi Bilgiç, program sonunda yaptığı açıklamada, Engeliler haftası nedeni ile farkındalık etkinliği yapıldığını, Farkındalık yaratmak amacıyla dünya genelinde 156 ülkede eş zamanlı olarak 10-16 Mayıs arası engeliler Haftası farkındalık programı yürütülmekte olduğunu söyledi.

Bilgiç şöyle devam etti: “Özel eğitim sınıfındaki öğrencilerimiz öğretmenleri eşliğinde bugün özel öğrencilerimiz yaptıkları gösterilerle bizleri hem duygulandırdılar hem eğlendirdiler. Engelli öğrencilerimizle ve vatandaşlarımızla ilgili önce zihinlerimizdeki engelleri ortadan kaldırarak toplumsal yaşamdan dışlamadan, onların her alanda karşılaştığı zorluk ve engelleri ortadan kaldırmaktır" dedi.

Programa, Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, SGK İlçe Müdürü Abdurrahim Güneş, Midyat ilçe Malmüdürü Veysi Gündüz, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Salih Aslan, İlçe Rehberlik Ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürü Mehmet Emin Önen, Midyat Engelliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Baran, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Midyat Gündem

Selahattin Erol