Midyat’ta öğrenciler yurt dışına gidecek

Midyat ilçesinde 21 öğrenci ve 3 öğretmenler yurt dışına gidecek.

Nene Hatun Mesleki Kız Teknik Lisesi, Erasmus+ Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamında hazırladığı "Avrupa´da Yaşlı Bakımı Stajı” projesi kabul edildi.

Avrupa´ya gidecek olan öğretmen ve öğrenciler ilçe Kaymakamı Hüseyin Tekin’i makamında ziyaret ederek projeleri hakkında bilgi verdi.

Kaymakam Hüseyin Tekin, bu projeler ile öğrencilerimizin ufkunun açılacağını, yeni ülkeler göreceklerini ve Avrupa'da sağlık alanındaki uygulamaları yakından ve yerinde görme imkânı bulacaklarımdan dolayı, Okul Müdürü ve projelerde emeği olanları tebrik etti.

Proje koordinatörü Mesut Akgül ise "Avrupa'da Yaşlı Bakımı Stajı" adlı proje sayesinde; İtalya, Hollanda ve Çek Cumhuriyeti'nde üç haftalık bir planlama ile staj yapılacağını söyledi.

Akgül şöyle konuştu: “Katılımcılar, yaşlı bakımında stajın yanında farklı kültürler tanımaları sağlanacak. Türkiye'de ve uluslararası alanda oluşan genç işsizlik sorunun aşılmasında ve öğrencilerimizin sağlık sektöründe istihdam edilmelerinde olumlu bir etki oluşturacak. AB 2020 Stratejisi ve 10. Kalkınma Planımızda hedeflenen noktalara ulaşılmasında projemiz etki oluşturacaktır. Aynı zamanda ülkemizde ve yurt dışında git gide artan yaşlı nüfusa ulaştırılması gereken sağlık hizmetlerinin yerine getirilmesinde projemiz artı yönde etki oluşturacaktır. Yapacağımız yaygınlaştırma faaliyetleri ile oluşturulacak ve projemizin sürdürebilirliği sağlanacaktır.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Nene Hatun Mesleki Kız Teknik Lisesi Müdürü Hızır Kutlu, Avrupa´ya gidecek olan öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Selahattin Erol / Midyat Gündem