Mardin’in Midyat ilçesinde jandarma trafik ekipleri tarafından öğrencilere trafikte yaya önceliğiyle ilgili eğitim verildi.

Midyat İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından 2019 yılının" Yaya Öncelikli Trafik Yılı " olması münasebeti Budaklı ilkokulunda "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayaların" konulu eğitim semineri düzenlendi.

Uygulamada ile Alanında uzman olan jandarma personeli tarafından öğrencilere, yaya geçitlerinde geçiş önceliği ve yaya güvenliği ile ilgili teorik ve uygulamalı eğitim verildi. Trafik timleri trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları konusunda da bilgiler aktarıldı. Öğrencilerin soruları yanıtlayan trafik timlerinde yer alan jandarma personeli, farkındalık oluşturmak amacıyla her öğrencinin ismine hazırlanan "Trafik Dedektif Kartı" verdi.

Ayrıca, bu eğitimlerin öncelikli yola yakın okullarda verileceğini ve yolda seyahat eden sürücülere yol kenarı bilgilendirmesi ile broşür dağıtımı yapıldı. Eğitimlerin yıl boyunca devam edeceği kaydedildi.  

Selahattin Erol