Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı  yaz aylarında sürdürdüğü, her sene farklı bir tema etrafında hazırlanan ve çocukların yaz tatilinde de eğitimlerine katkıda bulunan 'Yaz Etkinlikleri'' nin bu yıl ondördüncüsü yapılıyor. Yaz Etkinlikleri'nde çocukların; zamanı etkin kullanma, grup çalışması, eleştirel ve yaratıcı düşünme gibi yaşam becerilerinin gelişmesine katkı sağlanırken, aynı zamanda çeşitli temalar aracılığıyla farklı kültürleri tanımaları, çevre bilinci kazanmaları, haklarını öğrenmeleri ve okuma alışkanlıklarını geliştirmeleri hedefleniyor. Bu kapsamda tasarlanan etkinlikler çocukların farklı ve güncel konularda çalışmalar yapmasına olanak sağlıyor.

TEGV bu yaz Bahçelievler Mahallesinde bulunan Midyat Öğrenim Birimi çocukları bekliyor. Midyat Öğrenim Birimi yaz etkinliklerinde çocuklar ile Bilim, Sanat, Müzik, Spor, Felsefe, Beslenme ve Robotik Kodlama eğitimleri, ücretsiz olarak gerçekleştiriyor.

Çocuklar birbirinden güzel aktivitelerde bulunarak tatil günlerini eğlenceli ve verimli bir şekilde değerlendiriyorlar. Yaz Etkinlikleri kapsamında 17 Haziran- 2 Ağustos tarihleri arası sanattan spora, beslenmeden müziğe ve bilime kadar birbirinden farklı ve eğlenceli etkinlikleri çocuklarımızla buluşturuyoruz. Çocuklar ayrıca gönüllüler ile birlikte kültür ve çevre gezilerine katılıp, bahçe ve kutu oyunları oynayıp, film saatlerine katılabiliyorlar.