Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’ Midyat Öğrenim Birim ilköğretim çağındaki tüm çocuklara açık ve ücretsiz olarak gerçekleşen yaz etkinlikle neşe içinde geçti

Etkinliklerle ilgili konuşan TEGV MİDYAT Öğrenim Birimi Sorumlusu Kadir Kurt, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Midyat Öğrenim Birimi, ilköğretim çağındaki tüm çocuklara açık ve ücretsiz olarak gerçekleşen yaz etkinliklerinde, çocuklar sanattan spora, oyunlardan gezilere dopdolu aktiviteler eğlenerek öğrendikleri bir yaz geçirdiklerini söyledi.

Kurt, “25 yıldır Midyat çocukların buluşma noktası olan Midyat Öğrenim Birimi etkinlik noktası, çocukların yaz tatilini verimli geçirmesi için çocuklara bilim etkinlikleri, spor, sanat, kutu oyunları, serbest etkinlikler ve gezilerle dopdolu bir program sunduk. 17 Haziran- 29 Temmuz tarihleri arasında haftanın 5 günü 10:00- 13:00 saatleri arasında gerçekleşen etkinliklere 10 gönüllünün desteği ile 30 çocuk katılım gösterdi.” Dedi.

TEGV’de katıldıkları ücretsiz etkinlikler ile kendini tanıma ve yeteneklerini keşfetme fırsatı yakaladıklarını kaydeden Kurt, “çocuklar, gündelik hayattaki malzemelerle değişik objeler ve sanatsal çalışmalar yaptılar. Çocuklar, yaz tatili boyunca TEGV Yaz Okulu’nda dolu dolu bir yaz tatili geçirip hem eğlenip hem de pek çok yeni bilgi öğrendiler. Diye konuştu.