UDEF’ ten Milli Eğitim Müdürü Altay’a Ziyaret

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF), İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay’ı makamında ziyaret etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Suriyeli ve Iraklı okula giden göçmen öğrencilerin Türkçesi yani dil beceresi daha hızlı gelişmesi ve uyumları çok önemlidir. Göçmenlerimizin toplumumuzun desteğine ihtiyaçları var” diye konuştu.

UDEF Yurt İçi Çalışmalar Koordinatörü Adnan Oğuz, Uluslararası öğrenci çalışmaları değerlendirmek ve bir dizi çalışma için Midyat ilçesinde geldiklerini bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay’ı makamında ziyaret ettiklerini söyledi.

Oğuz, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) çalışmaları hakkında bilgi verdiklerini, misafir öğrencilere yönelik çalışmaların daha koordineli yürümesi konusunda nasıl bir yol izlemek istediklerini aktararak şöyle konuştu: “Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) ‘in önemli görevlerinden birisi yabancıların ülkemize olan uyumudur. Bunun yanı sıra ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızın da misafir olan uyumu konusunda da hizmet veriyoruz. Midyat ilçesinde Bin 291 Suriyeli ve 262 Iraklı öğrenci var. Bu öğrenciler ilçede çeşitli ilkokul ve liselerde okumaktadırlar. Ülkemizde yerleşik kalan öğrencilerin uyum için nasıl bir çalışma yürütmemiz gerekir diye çalışma başlattık. Midyat’ta gerçekleştirilecek faaliyetler hakkında da istişarelerde bulunulduk.” Dedi.

Ziyaretlere, Eğitim Bir Sen Midyat Temsilcisi Hüseyin Yücel, UDEF Öğrenci Çalışmaları Koordinatörü Yunus Tatlı ve Mihmandar Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mehmet Evran katıldı.