Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle akademik başarıyı arttırmak ve Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencilerin sınava hazırlık süreçlerini desteklemek amacıyla eş zamanlı 314 Ortaokul ve 129 Lise olmak üzere 443 okulda 29 bin 654 öğrencinin katılımıyla deneme sınavı yapıldı.

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, beraberindeki Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen ile Artuklu İlçesinde bulunan Şehit İlhan Varank Ortaokulu ve Mehmet Akif Nuhoğlu Anadolu Lisesini ziyaret ederek deneme sınavlarına giren öğrencilere başarılar diledi.

Vali Mahmut Demirtaş, yaptığı konuşmasında Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki iş birliğiyle 8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerine yönelik 6 deneme sınavı gerçekleştireceklerini söyledi.

Amaçlarının deneme sınavlarıyla öğrencilerin eksiklerinin görmelerinin sağlamak olduğunu belirten Vali Demirtaş, şunları dile getirdi:

“Büyükşehir Belediyesi olarak üniversiteli gençlerimizin eğitimlerine katkı sunmak için 30 milyon eğitim desteğinde bulunduk. Liselere Geçiş ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavlarına hazırlık yapan öğrencilerimiz içinde Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bir proje hazırladık. Proje kapsamında hem 8.sınıflara hem 12.sınıflara yönelik 6 tane deneme sınavı yapacağız. Deneme sınavlarının finansmanı tamamen Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. İnşallah hepsi hayallerindeki üniversitelere giderler. Öğrencilerimize başarılar diliyorum.”