Yeni Nesil Gazetecilere usta gazetecilerden büyük destek

 Basın İlan Kurumu’nun (BİK) Mardin’de düzenlediği ve üç haftadır devam eden  “Yeni Nesil Gazetecilik Eğitim ve İstihdam programı” kapsamında ders gören kursiyerlere usta gazetecilerden büyük destek geldi.


Basın İlan Kurumu Mardin Şubesinin tertiplediği eğitim seminerlerine ikinci defa katılan Gazeteci ve Sunucu Fuat Kozluklu’nun yanı sıra birçok usta gazeteci telefonla bağlanarak kursiyerlere önemli açıklamalarda bulundular.  

Daha önce sırasıyla Gazeteci Nedim Şener, Dünya Gazetesi’nden Mehmet Kaya, TV 24 Haber Müdürü İbrahim Güneş, Best FM Radyo Habercisi Cem Eraslan, Fox TV sunucusu İsmail Küçükkaya, TRT Radyo Habercisi Fatih Akıncı, Yeni Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni  Okan Sarıkaya, TRT Haber Muhabiri Emre Yüncü ve Radyo Viva, Show Radyo  Genel Yayın Yönetmeni ve Milliyet Gazete Yazarı Özay Şendir telefonla bağlanarak meslek deneyimlerini aktardılar ve kursiyerlerin sorularına cevap verdiler. Son derste ise Mehmet Akif Ersoy, Cengizhan Cevahiroğlu ve İsmail Umut Arabacı, kursiyerlere telefon bağlantısı ile destek verdiler.


Medyanın büyük bir silah haline geldiğini belirten Kozluklu, “Barış adına ne yapılabilecek ise mutlaka bu konuda herkes harekete geçilmeli.  Barış gazeteciliği her zamankinden daha çok ihtiyaç duyulan bir alandır.  Yeni nesil gazetecilikte medyadaki ilk dakika algılarına çok çabuk kanmamalı ve araştırmadan haber yapılmamalıdır.”dedi

“Bir gazeteci olarak tarihi bir olayda tarihe tanıklık edebilirsiniz”  
Gazeteciliğin zorluğun yanında, önemli bir olayda yaptığınız haberle tarihe tanıklık edilebileceğini ifade eden Kozluklu, “ Gazeteciler görevleri gereği uluslar arası arenada bulunabilir. Önemli bir isimle yapacağınız röportaj, tarihi bir olaya tanıklık etmek o olayı haberleştirerek ileriki dönemde tarihi bir vesika olarak taşımak görevini yerine getirmiş olursunuz. Önemli olan bu işi aşkla ve azimle yapmaktır. Savaş dili değil barış dilini kullanmaktır.” şeklinde konuştu.

Basın İlan Kurumu Mardin Şube Müdürü Adnan Günbegi ise, “ Yeni nesil gazeteci adayı kursiyerlerimize her konuda yardımcı olmaya çalışıyoruz. Umarım hedefimize ulaşırız. Geleceğin gazetecilerini kısa bir süre zarfında donanımlı ve kendine güvenen bir gazeteci profiliyle hazırlamak için çaba sarf ediyoruz.” dedi

Öte yandan 25 Ocak’a kadar sürecek kursun ardından  yapılacak değerlendirme sınavıyla başarı sağlayan kursiyerlere sertifika verilecek ve bir basın işletmesinde 9 ay boyunca istihdam edilecek.

Süleyman Tunç