İSTANBUL (AA) - Abdi İbrahim, serbest stilde Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan mili yüzücü Merve Tuncel ile 2 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı.

Abdi İbrahim açıklamasına göre, Türk ilaç sektörünün 20 yıldır kesintisiz lideri şirket, HEAL2030 sürdürülebilirlik stratejisinin en önemli parçalarından birisi olan toplumsal yatırım programları çerçevesinde önemli bir adım daha attı. İmza töreni, Abdi İbrahim Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla Abdi İbrahim’in Maslak’taki genel merkezinde gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Abdi İbrahim Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nesrin Barut Esirtgen, sportif başarının ülke markasına katkı sunan en etkili araçlardan biri olduğunu belirtti.

Esirtgen, genç bir sporcuya daha sponsor olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Abdi İbrahim olarak içinde yaşadığımız dünyayı ve toplumu önemsiyor, sosyal fayda odaklı çalışmalarımızı, asli görevlerimizin ayrılmaz bir parçası olarak kabul ediyoruz." ifadelerini kullandı.

HEAL2030 sürdürülebilirlik stratejileri altında hayata geçirdikleri toplumsal yatırım programları arasında en önem verdiklerinden bir tanesinin de sağlık ve spor olduğunu belirten Esirtgen, "Bu vizyon doğrultusunda; hepinizin bildiği üzere Türk ilaç sektöründe bir ilke imza atarak, yüzme sporunu sahiplenmeye karar verdik. Bu doğrultuda, rekortmen milli yüzücümüz Emre Sakcı’nın başarı yolculuğunda ona destek olabilmek için kendisi ile 4 senelik bir sponsorluk anlaşması imzaladık.

O gün, o imzayı atarken genç sporcularımızın yanında olmaya devam edeceğimizi dile getirmiştik. Nitekim bu vizyonumuzun bir yansıması olarak şimdi de bir diğer rekortmen milli yüzücümüz sevgili Merve Tuncel’in sponsorluğunu üstlenmiş bulunuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Esirtgen, Merve'nin genç yaşına rağmen Türkiye’yi yüzme sporunda büyük başarıyla temsil eden, rekorlara imza atmış, geleceği çok parlak bir kadın sporcu olduğuna işaret ederek, "Onun da tıpkı Emre gibi Abdi İbrahim markasının da desteğiyle başarılarına başarı katacağına ve genç yaştaki sporculara ilham vereceğine inancımız tam." ifadelerini kullandı.

Kadınların her alanda olduğu gibi sporda da desteklenmesinin büyük önem taşıdığının altını çizen Esirtgen, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Merve Tuncel ile olan sponsorluk anlaşmamız, sporda kadının yerinin kuvvetlenmesi adına ayrıca anlam taşıyor. Kadın sporcularımızın daha aktif olması, sporun her alanında faaliyet göstermesi son derece kıymetli. En büyük temennimiz hem Emre hem de Merve’nin uluslararası yarışlarda kürsüye çıkması ve ülkemize bu gururu yaşatmaları. Genç sporcularımıza zirveye giden yolda gereken her türlü maddi ve manevi desteği vermeye hazırız. Toplumsal sorumluluklarımızın bilinciyle spora ve gençliğe yönelik projelere imza atmaya devam edeceğiz."

- "Yaptığım işte en iyisi olmak hedefiyle ilerliyor, bu amaç için var gücümle çalışıyorum"

Merve Tuncel ise Türk ilaç sektörünün lideri Abdi İbrahim’in kendisine sponsor olmasından gurur ve mutluluk duyduğunu belirtti.

Yüzme sporuyla henüz 4 yaşındayken tanıştığını, geride kalan 13 yılda kazandığı her başarıda ailesi ve antrenörünün desteğini her daim yanında hissettiğini aktaran Tuncel, şunları aktardı:

"Artık kariyer yolculuğumda yeni ve çok güçlü bir destekçim daha var: Abdi İbrahim. Kendi sektöründe lider ve böylesine köklü bir markanın bana inanması gurur verici. Benim gibi kariyerinin henüz başındaki genç sporculara duyulan güven ve sağlanan destekler, yeni başarılar için bizleri oldukça motive ediyor. Aynı zamanda uluslararası arenada rekabet gücümüzü de artırıyor.

Tıpkı Abdi İbrahim gibi ben de Türkiye’yi en iyi şekilde temsil etmek ve yaptığım işte en iyisi olmak hedefiyle ilerliyor, bu amaç için var gücümle çalışıyorum. Bayrağımızı dalgalandırmak ve yeni başarılara imza atmak için attığım her kulaçta, Abdi İbrahim markasının yanımda olduğunu bilmek bana büyük güç ve özgüven aşılıyor. Şahsıma gösterdikleri ilgi ve genç sporculara verdikleri destek için Sayın Nesrin Barut Esirtgen ve Sayın Nezih Barut’a ve onların nezdinde tüm Abdi İbrahim ailesine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum."