ANKARA (AA) - Akdeniz Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ) tarafından, Isparta'da 170 kilometre alçak gerilim ile 107 kilometre orta gerilim kablosunun yer altına alındığı ve şehir merkezindeki yeraltına alınan kablo oranın yüzde 43'ten yüzde 67'nin üzerine çıktığı bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, Isparta Valisi Aydın Baruş'un başkanlığında AEDAŞ yetkilileri ile şehirde bu yıl yapılan yatırımlar ve 2023 yılına yönelik projeler değerlendirildi.

AEDAŞ üst yönetiminin 2022 yılında Isparta iline yapılan yatırımlar hakkında detaylı bilgiler paylaştığı toplantıda, şehir merkezine 170 kilometre alçak gerilim, 107 kilometre orta gerilim yeraltı şebekesi ile 3 bin 260 LED aydınlatma armatürü tesis edildiği, şehrin aydınlatmalarının yenilendiği kaydedildi.

Açıklamada, yapılan yatırımlarla şehir merkezinde yüzde yaklaşık 43 seviyesinde olan yeraltı kablo oranın 24 puan artarak yüzde 67’in üzerine çıktığı ifade edildi. Alçak gerilim yeraltı hat uzunluğunun toplam şebekeye oranının yüzde 25'ten yüzde 40'a, orta gerilim yeraltı hat uzunluğunun ise yüzde 18'den yüzde 27'e çıktığı aktarıldı.

Ayrıca, havai hatlarda yapılan yenileme kapsamında, buz ve kar yüküne dayanıklılık oranı oldukça yüksek olan alpek kablo değişimlerinin sürdüğü, yıl sonuna kadar alpek kablo ile yenilenen hat uzunluğunun 80 kilometreye ulaşacağı kaydedildi.

AEDAŞ, Antalya, Isparta ve Burdur'daki yaklaşık 2,3 milyonun üzerindeki aboneye hizmet veriyor.