İSTANBUL (AA) - BinBin, yurt dışında Bulgaristan, Bosna Hersek ve Hırvatistan'ın ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) de hizmet vermeye başladı.

BinBin açıklamasına göre, teknolojiden aldığı güçle, sürdürülebilir ve pratik ulaşım çözümlerini geniş kitlelerin hizmetine sunan şirket, yurt dışında da büyümesini sürdürüyor.

Daha önce Bulgaristan, Bosna Hersek ve Hırvatistan'da hizmet vermeye başlayan BinBin'in yeni rotası KKTC oldu. İlk etapta başkent Lefkoşa'da 500 e-scooter ile hizmete başlayan BinBin, Kıbrıs halkı için kısa mesafeli yolculukları daha pratik ve kolay hale getirecek.

- "Yeni pazarlara yönelik yatırımlarının hızla devam ediyor"

Açıklamada konuya ilişkin görüşleri yer alan BinBin Üst Yöneticisi (CEO) Kadir Abdik, yeni pazarlara yönelik yatırımlarının hızla devam ettiğini belirterek, çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlayan, şehir yaşamına kolaylık ve eğlence katan mikromobilite çözümlerini yalnızca Türkiye'de değil yurt dışında da geniş kitlelerin hizmetine sunma hedefleri çerçevesinde hızla yol aldıklarını bildirdi.

Yurt dışındaki 3 ülkenin ardından kendileri için çok önemli bir adres olan KKTC'de hizmet vermeye başladıklarını kaydeden Abdik, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kıbrıslıları ilk kez e-scooter kiralama hizmetiyle buluşturmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Daha önce girdiğimiz tüm ülkelerde ve şehirlerde yeni model scooter’larımız ve uygun fiyatlandırma politikalarımız sayesinde yoğun bir ilgi gördük. Kıbrıs’ta da benzer bir ilgiyle karşılanacağımıza inanıyoruz. İlk etapta Lefkoşa’da başlattığımız hizmetlerimizi kısa süre içinde Girne'ye de yaygınlaştırmayı hedefliyoruz."