Büyükşehir Belediyesinden Tarıma Destek

Mardin Büyükşehir Belediyesi Yerel Ekonomiyi Güçlendirme Daire Başkanlığı bünyesinde tarım ve hayvancılığın gelişmesi adına çalışmalarına devam ediyor.

Bu noktada birçok projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi kapama meyve bahçeleri projesiyle de şehrin tarım ekonomisine katkı veriyor. Büyükşehir Belediyesi Artuklu Savur ve Midyat ilçelerinde 13 mahallede  şartları tutan çiftçilere fıstık badem ve ceviz fideleri tesis etmekle beraber, maliyetin yüzde 75’ini karşılayarak çiftçilere önemli destek sağlamış oldu.

Yaman, “Çiftçilerimizin de Yanındayız”

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan vekili Mustafa Yaman; şehirde tarıma destek niteliğinde çalışmalara devam ettiklerini, Tarım ve hayvancılığa destek verdiklerini söyledi.

Tarım şehri olan Mardin’de gelir getirici ürünlerin de üretilmesi için çaba verdiklerini kaydeden Mustafa Yaman, “Büyükşehir Belediyesi olarak ilimizin yaşanabilir bir şehir olmasın kendimize hedef olarak koyduk. Kısa sürede büyük işleri başararak hemşehrilerimizi mutlu ettik. Alt yapı ve üst yapı gibi temel çalışmaların yanında, sosyal sorumluluk projelerine, sanat ve spor projelerine de önem verdik. Ayrıca tarım ve hayvancılığın en iyi yerlere gelmesi ve kırsal mahallelerde yaşayan hemşehrilerimizin gelirlerinin artmasını sağlayacak projelere de imza atıyoruz. Bu konuda yaptığımız çalışmalardan birisi de kapama meyve bahçeleri projesidir” dedi.

Gelir getiren ürünler

Proje kapsamında bahçelerin oluşturulduğuna vurgu yapan Yaman, “Büyükşehir Belediyemizin Midyat Savur ve Artuklu olmak üzere 3 ilçede ve 13 mahallede yaptığı çalışmada şartları tutan çiftçilerimizin bahçelerinde fıstık, ceviz ve badem fideleri dikildi. Çiftçilerimizin maliyetlerinin yüzde 75’ini Büyükşehir Belediyesi karşıladı. Geri kalan kısmını ise çiftçilerimiz karşıladı. Yaptığımız çalışmayla ekonomik anlamda fayda sağlayacak ürünlerin ilimizde yetiştirilmesine teşvik vermiş olduk. Büyükşehir Belediyesi olarak bu tip çalışmalarımız artarak sürecek” diyerek sözlerine son verdi.