“Trafolar haciz yoluyla toplatılacak”

Dicle Elektrik Mardin’de elektrik borcu bulunan çiftçilere sunulan anapara indiriminin 31 Aralık’ta sona ereceğini belirterek, bu tarihten sonra trafoların haciz yoluyla toplatılacağı uyarısı yaptı.

Dicle Elektrik Mardin’de elektrik borcu bulunan tarımsal sulama abonelerine haciz uyarısı yaptı.
Şirketten yapılan açıklamada, 31 Aralık’a kadar borcunu ödemek için başvuru yapmayan abonelerin trafolarının haciz yoluyla toplatılacağı belirtildi.

Çiftçi ve sulama birliklerinin elektrik borçlarını ödemeleri için Ziraat Bankası tarafından sunulan sıfır faizli 5 yıl vadeli kredi imkanına dikkat çekilen açıklamada ayrıca dağıtım şirketi olarak borcun ana parasında yapılan yüzde 25 indirim için son tarihin 31 Aralık olduğu ifade edildi.

Sıfır faizli krediye başvuru çağrısı

Şirket açıklamasında şöyle denildi: “Geçtiğimiz eylül ayında yürürlüğe giren ve Ziraat Bankası tarafından sunulan sıfır faizli 5 yıl vadeli tarımsal sulama elektrik desteğinden bugüne kadar çok sayıda çiftçimiz yararlandı. 10 milyon liraya kadar kullandırılan bu kredinin geri ödemesi hasat dönemlerinde gerçekleşiyor. Yani tamamen çiftçilerimizin elektrik borçlarını kolayca ödemelerine yönelik bir düzenleme.

Biz dağıtım şirketi olarak hizmet bölgemizdeki tüm borçlu çiftçilerimizin bu destekten yararlanması için yoğun bir bilgilendirme çalışması yürütüyoruz. Şirket olarak da anapara üzerinden yüzde 25 indirim yaptığımız gibi gecikme faizi uygulamıyoruz. Amacımız bölgemizde artık sürdürülemez hale gelen kronikleşmiş bu sorunu devletimizin tarım üreticilerine sağladığı bu destekle çözüme kavuşmasını sağlamak.”

Dicle elektrik, bütün iyi niyetli çağrı ve imkanlara rağmen borcunu ödememekte ısrar eden tarımsal sulama abonelerine yönelik hukuki süreçlerin başlatılacağını ve trafo sökme işleminin haciz yoluyla devam edeceğini duyurdu.