İSTANBUL (AA) - Doğa Koleji Samsun Kampüsü Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencisi İclal Nisa Mezarcı, Molecular Frontiers Inquiry (Moleküler Sınırlar Araştırma Ödülü) Ödülü'nün sahibi oldu.

Doğa Koleji'nden yapılan açıklamaya göre, "Çocuk Nobel Ödülü" olarak da bilinen Molecular Frantiers Inquiry Ödülü'nün sahibi Mezarcı, Türkiye'nin "gururu" oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Doğa Koleji Genel Müdürü Enis Eryaman, Mezarcı'yı tebrik ederek, gururlu olduklarını belirtti. Eryaman, öğrencinin başarısında önemli desteği ve katkısı bulunan ailesine, biyoloji zümresine, tüm Samsun kampüsü yöneticilerine teşekkür etti.

Biyoloji zümresinin danışmanlığında, cevaplardan çok soruların önemli olduğu, "Ben sadece tutkulu bir merak içindeyim" sözünü temel edinmiş yarışmaya katılan ve ödül kazanarak büyük bir başarı elde eden Mezarcı da gururlu ve mutlu olduğunu aktardı.

2007'de Nobel Vakfı himayesinde kurulan Molecular Frontiers Foundation tarafından verilen Molecular Frontiers Inquiry Prize, bilimsel süreçte merakın kritik rolünün yanı sıra modern yaşamın her alanında yetenekli meraklılığın değerini kabul eden, cevaplardan çok soruları ödüllendiren dünyanın ilk ödülü.

Sloganı "Merak, Yaratıcılık, Dürüstlük, Bilgi" olan, Albert Einstein'ın "Özel bir yeteneğim yok. Ben sadece tutkulu bir merak içindeyim" sözünü temel edinmiş, her yıl 5 kız ve 5 erkekten en anlayışlı ve düşündürücü soruları soran ve bilime bu soruları yanıtlaması için yollar öneren üyeler, Nobel ödüllü bilim insanlarının da bulunduğu jürinin değerlendirmeleri neticesinde "Çocuk Nobel" olarak da bilinen ödülle ödüllendiriliyor.