ANKARA (AA) - Enerjisa Enerji, Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy'ü yenilenebilir enerji çözümleri ve Eşarj ile buluşturdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirdiği "Sürdürülebilir Enerji Temelli Turizm Uygulama Merkezi (SENTRUM) Projesi"nin 18 aylık çalışmaları tamamlandı.

Proje kapsamında Ayvalık'a bağlı Küçükköy'e, güneş enerjisi sistemi, ısı pompası ve Eşarj'ın yüksek hızlı elektrikli araç şarj istasyonu kuruldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Üst Yöneticisi (CEO) Murat Pınar, şirket olarak sürdürülebilirlik yaklaşımı benimsediklerini belirterek, şunları kaydetti:

"'İşimin Enerjisi' uygulamalarıyla gezegenimiz için verimli çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Projemizi de toplum için etki odaklı yaklaşımımızın bir ürünü olarak ortaya koyuyoruz. Küçükköy'deki Necmi Komili İlk ve Orta Okulu'nda güneş enerjisi sistemi, ısı pompası ile enerji verimliliği uygulamalarının hayata geçirildi. Bu çalışmalarla Necmi Komili İlk ve Orta Okulu, Türkiye'de ilk 'Net Sıfır Enerjili Bina'lar arasında yerini aldı. Küçükköy Kültür Merkezi'nde güneş enerjisi santrali kurulurken Küçükköy Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı önünde 180 kilovat kurulu güçle yüksek hızlı şarj özelliğine sahip iki soketli şarj istasyonu kuruldu."