ANKARA (AA) - Enerjisa Üretim, Manisa Akhisar'da bulunan Akhisar Rüzgar Enerji Santrali'ni (RES) bünyesine katarak rüzgar enerjisindeki mevcut kurulu gücünü 332 megavata, toplam kurulu gücünü ise 3 bin 727 megavata yükseltti.

​​​​​​​Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Üretim, bünyesine kattığı yeni santrallerle portföyünü genişletiyor.

Balıkesir, Çanakkale, Dağpazarı ve Erciyes'teki toplam 4 rüzgar enerji santraliyle 277 megavat kurulu güce sahip Enerjisa Üretim, Manisa'da bulunan 55 megavatlık Akhisar RES ile birlikte rüzgar enerjisindeki kurulu gücünü 332 megavata, toplam kurulu gücünü ise 3 bin 727 megavata yükseltti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Enerjisa Üretim Üst Yöneticisi (CEO) İhsan Erbil Bayçöl, bu yılın şirket için yatırımlarla dolu bir yıl olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hem ekonomi hem de temiz enerji konularında ülkemizin gücüne ve geleceğine katkı sağlamaktan dolayı çok gururlu ve mutluyuz. Yenilenebilir enerji ile büyüme hamlemizin önemli adımlarından biri olarak Akhisar RES ile toplam kurulu gücümüzü 3 bin 727 megavata çıkardık ve zeytinlikler içerisinde yer alan, doğayla iç içe bir santrali bünyemize kattık. Santralimiz, merkezi kontrol odamız olan Senkron'dan da işletilecek. Bu yeni yolculuğun hem şirketimiz hem de aramıza yeni katılan ekip arkadaşlarımız için hayırlı olmasını dileriz. 5 bin megavatı aşması planlanan kurulu güç hedefimize doğru emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz."