İSTANBUL (AA) - Folkart'ın İzmir'in yeni kent merkezindeki projesi Nova'da satış süreci başladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Folkart, İzmir yeni kent merkezinde yeni bir projeye daha imza atıyor. Folkart Vega projesinin yanında bulunan arsada yükselecek yeni projenin adı "Folkart Nova" olacak. Zemin iyileştirme çalışmaları tamamlanan ve temeli atılan Folkart Nova'nın anahtar teslim tarihi ise 2024 sonu olarak belirlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, İzmir'de bugüne kadar imza attıkları 16 farklı proje ile Türkiye'nin en iddialı rezidans projesi olma özelliğine bir yenisini eklediklerini belirterek, "Yeni projemiz, İzmir'in simge yapılarından birisi olarak konumlanan Folkart Vega'nın yan komşusu. İzmir yeni kent merkezinde ikonik, ihtişamlı bir yapı olarak yükselecek Folkart Nova, yaklaşık 2 milyar TL yatırım değerine sahip. İnşaatı süresince 1.500 kişi çalışacak." ifadelerini kullandı.

- Toplamda 29 milyar TL'lik yatırım

Folkart Nefes İstanbul ve Folkart Country Urla projelerinde inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini, satışa çıkarılan Folkart Nova'nın da 2024 sonunda bitirileceğini aktaran Sancak, şunları kaydetti:

"Rönesans ve Tekfen ortaklığından satın alınan büyük alanda ise proje satış ofisi yapımı ve zemin çalışmaları sürüyor. İzmir yeni kent merkezinde Türkiye'nin en büyük konut projelerinden birini yapacağımız dev çalışmamız ile birlikte 2006 yılından bugüne dek gerçekleştirdiğimiz projelerimizin toplam yatırım değeri, tam 29 milyar TL'dir. Önümüzdeki süreçte, Nova ve diğer yatırımlarımız sırasıyla devam edecektir."

- İkonik yapı

Verilen bilgiye göre, proje; 1+1, 2+1, 3+1, 3+1 dubleks, 4+1 olmak üzere toplam 176 konut ve ticari alanlardan oluşuyor. Folkart Nova'da, 3+1 ve üstü konutlar, balkonlar dahil 150 ila 196 metrekare alana sahip olacak.

Folkart Nova, farklı yüksekliklerde biten üç kulenin ahenkle birleştiği 38 katlı ikonik bir yapı olacak. Kulelerin farklı açılarda birleşmesi, panoramik manzarayı koruyacak.

"Seçkinlik" teması üzerine kurulu Folkart Nova'da binanın yüzeyi ise karakteristik formu ve malzeme kalitesiyle her noktadan kendini gösterecek. Otomasyon sistemi ile akıllı ev özelliklerine sahip olacak Folkart Nova, şehir tasarımına getirilmiş bir farklılık olarak öne çıkacak.

"Yüzü Şehre Dönük Bir Yaşam" olarak öne çıkan Folkart Nova; her noktadan deniz manzarası, açık hava keyfi getiren geniş teraslar, ileri düzeyde konfor sunan iç alan tasarımı, birkaç adım mesafede sosyal olanaklar, alışveriş ve lezzet merkezlerine yakınlığı ile dikkati çekiyor.