İSTANBUL (AA) - Güçlü teknolojik altyapısıyla Türk sermaye piyasalarının önemli yatırım kuruluşları arasında yer alan GCM Yatırım, bilinçli yatırımcıya destek sunarak finansal okur yazarlığı artırmayı hedefliyor.

GCM Yatırım'dan yapılan açıklamaya göre, herkesin yatırım tavsiyesi verdiği ortamda işi uzmanına bırakmak gerekiyor. Yatırım kararlarında bilgi, tecrübe, uzmanlığın önemi artarken, yatırımcının bilinçli tercih için işin uzmanına danışması gerekiyor.

GCM Yatırım, yatırımcıları demo hesap oluşturma imkanı ile “işi uzmanına” yönlendirerek finansal okuryazarlık farkındalığı oluşturuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen GCM Yatırım Genel Müdürü Alper Nergiz, bugüne kadar Türkiye’nin pek çok ilinde, finansal okuryazarlık başta olmak üzere çeşitli finansal eğitim ve seminerler düzenlediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“GCM Yatırım olarak pek çok ilde yatırımcı ve potansiyel yatırımcılarla bir araya geldik, eğitimler düzenledik. Online analiz, eğitim seminerleri ve çeşitli videolar, finans kitapları sayesinde finansal okuryazarlığın yaygınlaşması için çalışmalar yürütüyoruz. Teknolojik altyapısı en güçlü kurumlar arasında yer alıyoruz. Ülkemizdeki finansal okuryazarlık seviyesini artırarak bireysel ve kurumsal yatırımcıların sermaye piyasalarına olan erişimini kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Yeni reklam filmimiz de bugüne kadar yaptığımız çalışmaların tamamlayıcısı niteliğinde işi uzmanına bırakmanın önemini vurguluyor. Ülkemizde artan finansal farkındalık en büyük motivasyon kaynağımızı oluşturuyor.”