İSTANBUL (AA) - GoStudent, hem çevrim içi öğretmenlik mesleğini başarıyla yapmak hem de çalışırken dünyayı gezebilmek için pratik ipuçlarını derledi.

GoStudent açıklamasında görüşlerine yer verilen Dijital göçebe ve GoStudent eğitmeni Mehlika Babaoğlu, "dijital göçebelik" kavramının giderek daha popüler bir trend haline geldiğini belirterek, çalışırken seyahat etmeyi veya seyahat ederken çalışmayı hayatın bir parçası haline getirmenin mümkün olduğunu kaydetti.

Babaoğlu, dijital göçebelerin ve uzaktan çalışanların çoğunun, iletişim dünyasından eğitime, girişimcilikten bilgi teknolojisi, çeviri ve pazarlamaya kadar değişen becerilerle katma değeri yüksek sektörlerde çalıştığını aktardı.

Kendi kariyer yolculuğunda "Nasıl hem çalışıp hem hobilerine daha çok zaman ayırabilirim?" sorusunun önemli bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Babaoğlu, "Çalışmayı seviyorum, yelken yapmak ve seyahat etmek ise tutkularım, beni özgürleştiren, besleyen ve mutlu eden şeyler. GoStudent Türkiye ile tanışmam bana bu fırsatı verdi." ifadelerini kullandı.

Geçen yaz çalışırken 45 gün yelken yapabildiğini belirten Babaoğlu, şunları kaydetti:

"Derslerimi Marmaris'in eşsiz koylarında yapmak sadece bana değil, öğrencilerime de iyi geldi. Bu arada, 2 ay önce Lisbon’a taşındım. Uzun zamandır hayalimdi. Teknolojinin sağladığı avantajları kullanıp dijital göçebe olmak harika bir şey. Ne çalışma hayatımdan ne de hayallerimden vazgeçtim. GoStudent iş birliği ile bir yandan genç profesyonellere hayallerini gerçekleştirmeleri için İngilizcelerini geliştirmeye destek verirken, diğer yandan da kendi hayallerimi gerçekleştiriyorum."

- "'Dijital göçebe dostu' konaklama noktalarını tercih edin"

Mehlika Babaoğlu, uzaktan öğretimle para kazanarak dijital göçebeliği benimsemek isteyenler için şu tavsiyelerde bulundu:

"Bir internet ağına erişiminiz olduğundan emin olun ve testlerle güvenilirliğini doğrulayın. Her zaman ve dünyanın her yerinden bağlanmak için taşınabilir bir erişim noktasına sahip olun. Güvenli bir şekilde internette gezinmek için gerekli önlemleri alın. Ortam gürültüsünü azaltmak ve konsantrasyonu yüksek tutmak için kulaklık takın. Ofis yerine alternatif bir yer bulun; kafeler, restoranlar ve ortak çalışma alanları mükemmel bir alternatif olabilir. 'Dijital göçebe dostu' konaklama noktalarını tercih edin. Dersleri önceden hazırlayın. Seyahatlerinizi dersleriniz için ilgi çekici bir nokta olarak kullanın. Yabancı dil öğretmenleri seyahatlerini, zamanların ele alındığı gramer derslerinin yanı sıra kelime bilgisi derslerine dahil edebilir. Güncel olaylar ve jeopolitik konular bile genellikle öğrenciler tarafından sevilir. Ayrıca, öğretilen dilin akıcı bir şekilde konuşulduğu ülkelerde uzun süreler geçirmek, öğretmenlerin kendileri için sürekli pratik yapmaya devam etmeleri, yeni yerel kullanımlar ya da günlük deyimler konusunda güncel kalmaları için mükemmel bir yoldur."