Geçtiğimiz günlerde Midyat İlçe Kaymakamı Tekin Dundar ve Belediye Başkanı Veysi Şahin, Midyat OSB'nin 2021 yatırım programına alındığı müjdesini vermişti. Midyat Kaymakamı Tekin Dundar ve Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Midyat OSB ve 2. Sanayi Sitesi için Ankara’da temaslarını sürdürüyor.

Bu haberin ardından Midyat Kaymakamı Tekin Dundar ve Belediye Başkanı Veysi Şahin, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Soner Erkek'i makamında ziyaret etti. Midyat Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve 2. Sanayi Sitesinin planlanması ve alt yapısının oluşturulması ile ilgili istişare ve değerlendirmelerde bulundular.

"Faaliyetlere resmi olarak başladık"

Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Midyat Organize Sanayi Bölgesi, Midyat’ın Güneydoğusunda, Şırnak yolu üzerinde Bin dekarlık bir alanda kurulacağını, OSB ilçenin, bölgenin cazibe ve çekim alanı olacağını ve  Bölgenin gelişmesine ekonomik ve istihdam alanında büyük katkı sağlayacağını kaydetmişti.

Başkan Şahin, "Biz de bu aşamadan sonra kaymakam beyle beraber Organize Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğüne gittik. Müdür Soner Erkek beyle görüştük. Biz şu anda alt yapı projesini hazırlıyoruz. Midyat Organize Sanayi Bölgesi dört ortaktan oluşuyor. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOP), Mardin Ticaret ve Sanayi Odası (Mardin TSO), Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Midyat Belediyesi. Gerekli çalışmaların ardından tahsis aşamasına geçileceğiz. Bilindiği gibi, Midyat Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğüne Yusuf Gülgür atandı. Yani OSB'nin yönetim kurulu oluşturulmuş vaziyette. Faaliyetlere resmi olarak başladık." dedi.

Temaslarına devam ederek, buradaki ziyaretin ardından, Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükçü ve Genel Sekreter Fatih Soysal ile Midyat Organize Sanayi Bölgesinin oluşturulması ve geliştirilmesi ile ilgili istişarelerde bulundular.