İSTANBUL (AA) - Trendyol, 29 Kasım #PaylaşmaGünü'nde milyonlarca müşterisini sivil toplum kuruluşlarına destek olmaya davet ediyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 2012 yılında ABD'de başlayan, 2022 itibarıyla 80'den fazla ülkede bir sosyal sorumluluk hareketi olarak yayılan Giving Tuesday, Türkiye'de 2 yıldır "Paylaşma Günü" olarak düzenleniyor.

Paylaşma Günü'nün ilk destekçilerinden olan Trendyol, 2 yıldır sürdürdüğü Sepette İyilik Hareketi'ni bu özel günle buluşturarak bir kez daha sivil toplumla birlikte bağışçılık ve gönüllülüğe çağrı yapıyor.

STK'lerin kaynak yaratmak için hazırladığı ürünleri, Sepette İyilik Hareketi kapsamında tek bir çatı altında toplayan Trendyol, 58 STK'nin 3 bin adet ürününü platform üzerinden tüm Türkiye ile buluşturuyor. Bu ürünlerin satışından elde edilen gelir, doğrudan sivil toplum kuruluşlarına aktarılıyor.

Sivil toplum kuruluşlarına inovatif sürdürülebilir kaynak yaratma modeli olarak planlanan Sepette İyilik Hareketi aracılığıyla Trendyol, bireysel bağışçılığı da oldukça kolaylaştırıyor. Aynı zamanda STK'lerin dijitalleşmelerine, görünürlüklerinin artmasına ve farkındalık oluşturmalarına katkı sağlıyor.

- "Paylaşma Günü'nün etkisinin daha da büyümesini umut ediyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Üçüncü Sektör Vakfı (TÜSEV) Genel Sekreteri Rana Kotan, bugün 80'den fazla ülkede aynı anda kutlanan bir cömertlik hareketi olan Paylaşma Günü'nü Türkiye'ye taşıdıkları için oldukça mutlu olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bireylerden sivil toplum kuruluşlarına, özel sektör kurumlarından eğitim kurumlarına tüm paydaşları, senede bir gün cömertliğin, bağışçılığın ve gönüllülüğün etrafında bir araya getirerek dayanışmanın gücünü ve güzelliğini hissediyoruz. Yeni iş birliklerine ve çok daha fazlasına vesile olan Paylaşma Günü, 3. yılında paydaş ağını giderek genişletmeye devam ediyor. Paylaşma Günü'nün Türkiye’de bilinen, hatırlanan ve sürekli bir şekilde kutlanan bir gün haline gelme yolculuğunda ilk günden beri topluma katkı programları çerçevesinde etkili bir paydaşı olan Trendyol, Sepette İyilik ile Türkiye'de sivil toplum kuruluşlarına önemli bir destek sunmayı bu sene de sürdürüyor. Bu desteğin daha fazla kuruma ilham vermesini ve böylelikle Paylaşma Günü'nün etkisinin daha da büyümesini umut ediyoruz."

- "10 STK ile çıktığımız yolda bugün 58 STK'ye ulaştık"

Trendyol Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz da Trendyol'un, Sepette İyilik Hareketi ile Paylaşma Günü'nü ilk yıldan itibaren desteklediğini aktararak, "Paylaşma Günü 2020 yılında TÜSEV'in liderliğinde ülkemizde kutlanmaya başladığında Sepette İyilik Hareketimiz ile bu anlamlı günün ilk destekçilerinden olduk." ifadesini kullandı.

Sepette İyilik ile Paylaşma Günü'nün ortak amaca hizmet etmesinden dolayı güçlü bir çarpan etkisi olduğuna inandıklarını vurgulayan Poyraz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Trendyol, içinde bulunduğu ekosistemle birlikte etki alanı yüksek bir e-ticaret platformu. Sepette İyilik Hareketi'ni de ‘bu etkiyi toplum yararına nasıl dönüştürebiliriz’ ana fikriyle 2 yıl önce başlattık. Platformumuzda sadece STK'lere özel bir alan açarak onları Sepette İyilik çatısı altında müşterilerimizle buluşturduk. 10 STK ile çıktığımız yolda bugün 58 STK'ye ulaştık. 2 yılın sonunda Sepette İyilik Hareketi'ne katılan STK'lere yaratılan kaynak 7 milyon TL’yi aştı. Bu bağlamda, ülkemizde bağışçılık kültürüne katkı sağlayan tek özel gün olan Paylaşma Günü'nde de, TÜSEV ile birlikte bağışçılığı teşvik etmekten, farkındalık yaratmaktan, STK’larımıza dolayısıyla da topluma katkı sağlamaktan dolayı çok mutluyuz."