İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası'nın Workup çatısı altında ve Hackquarters'ın hızlandırıcı partnerliğinde hayata geçirdiği Workup Agri'nin 2. dönem girişimleri belli oldu.

İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre, tarım, gıda ve hayvancılık sektörü ekosistemine yönelik sürdürülebilir ve ölçeklenebilir iş modeline sahip teknoloji girişimlerinin büyümesine destek olmayı amaçlayan Workup Agri, 7 girişimle 2. dönemini başlatıyor.

Programın hibrit olarak sürdürülen birinci dönemi, haziranda 5 girişimin mezun olduğu Demo Day etkinliğiyle tamamlanmıştı. Yeni dönemde programa Cowealthy, Farmingo, Hydrolyx, Kozalak, Momentum AR-GE, Move On ve Nanomik girişimleri katılıyor. 2. dönemde de hibrit bir çalışma düzeniyle sürecek programda girişimler, mentorlar ve program ekibi fiziki olarak da buluşacak.

Workup Agri Programı'nın 2. döneminde girişimler, Hackquarters yürütücülüğünde 6 ay boyunca alanında uzman mentorlar, banka iştirakleri, ekosistem temsilcileriyle bir araya gelecek.
WorkupAgri.ist internet sitesi üzerinden başvuruların yıl boyunca açık olduğu programa dahil olacak girişimler, sunumlarının ardından İş Bankası Girişimcilik Birimi, İş Bankası Tarım Bankacılığı Pazarlama Bölümü ve Hackquarters ekibinden oluşan jüri değerlendirmeleriyle belirleniyor.

Programa kabul edilmelerinin ardından girişimlerin güncel durumları ve desteğe ihtiyaç duydukları noktalar birebir görüşmelerle tespit ediliyor. Uygun eşleştirmeler ve yönlendirmeler yapılarak girişimlere ihtiyaçları doğrultusunda kişiselleştirilmiş bir program hazırlanıyor.

- İş birliğinden yatırım imkanlarına erişime kadar çok yönlü destek

Programda kendi alanlarında uzman kişilerden mentorluk, girişimlerin ihtiyaç duyacağı alanlarda eğitim, ücretsiz bulut ve sunucu kullanım hakkı gibi destek paketleri sunuluyor.
Girişimlere bu süreçte ayrıca, İş Bankası Grubu iştirakleri başta olmak üzere iş birliği ve yatırım imkanlarına erişim fırsatları, yurt içi ve yurt dışı fiziki ve online etkinliklere katılım hakkı, basılı ve dijital mecralarda kendilerini tanıtma olanağı da sağlanıyor.

Workup Agri girişimleri, program boyunca Kolektif House Levent'te ofis desteğinin yanı sıra yerli ve global çok sayıda iş ortağının startup'lara yönelik çözüm ve hizmetleri için ücretsiz ya da indirimli kullanım hakkına sahip oluyor.