ADIYAMAN (AA) - Adıyaman'ın Kahta ilçesinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Atatürk Barajı'nda "Fırat Su Sporları" etkinliği gerçekleştirildi.

Kaymakamlık, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Tuzla Belediyesi, Üsküdar Üniversitesinin katkılarıyla düzenlenen organizasyonda kano, kürek, jet ski ve yamaç paraşütü etkinlikleri yapıldı.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, kentin birçok medeniyete ev sahipliği yaptığını, insanlığın ve dinlerin buluştuğu noktada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Su sporları etkinliğinin geleneksel olarak devam etmesini istediklerini belirten Yazıcı, "Kadim medeniyetin beşiği olan, sırtını Nemrut'a yaslamış bu kadim beldede olmanın onurunu yaşıyorum. Geleneksel olarak devam etmesini istediğimiz bu etkinliğin hatta ileriki zamanlarda uluslararası festivale dönüşmesini arzu ediyoruz. Bu gibi etkinlikler ile tüm dünyaya iyilik ihraç edeceğiz. Çünkü biz iyilik temelli bir medeniyetin evlatlarıyız." dedi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın ise kentin spor noktasında ilk sıralarda yer aldığını belirtti.

Aydın, "2002 yılında bu şehirde 8 spor tesisi varken bugün 148 spor tesisine sahip bir iliz. Milli takım sporcu sayımız 5 iken, şu an 150'yi aşkın milli sporcuya sahibiz." diye konuştu.

Etkinliğe, Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Kahta Kaymakamı Selami Korkutata, Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, AK Parti İl Başkanı Mehmet Dağtekin, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri, vatandaşlar ve sporcular katıldı.