Elektrik sayaçları dışarı alınıyor

Midyat’ta Elektrik panolarına ‘Otomatik Sayaç Okuma Sistemi’ takılıyor.

MARDİN  - Mardin'in Midyat ilçesinde ev ve iş yerlerinde kullanılan elektrik panoları, Akıllı Şebekeler ve Otomatik Sayaç Okuma Sistemleri (OSOS) ile değiştiriliyor.

DEDAŞ, Otomatik Sayaç Okuma Sistemi sayesinde sayaçlara bağlanan modem vasıtasıyla uzaktan fatura okuması ve abonelerin tüketim alışkanlıklarının analizini yapıyor. Uzaktan okuma sistemi sayesinde herhangi bir arıza durumunda abonelerin bildirmesine gerek kalmadan arıza tespit ediliyor. Abonelere faturalar mail üzerinden gönderiliyor. Ayrıca abonelere açılan bir portal aracılığıyla aboneler kendi tüketimini takip edebiliyor. Böylece, Otomatik Sayaç Okuma Sistemi ile Elektrik kesintilerinin ve kullanılan kayıp-kaçağın önüne geçmesi hedefleniyor.

Dicle Edaş Elektrik Dağıtım Şirketi (DEDAŞ) tarafından Midyat’ın merkez Bağlar, Yeni ve Ulucami mahallelerinde mevcut elektrik panoları, uzaktan sayaç okuyabilen ve arıza tespiti yapabilen OSOS panolarla değiştiriliyor.

Mobilyacılık yapan Aydın Erol, DEDAŞ'ın teknolojiye yapmış olduğu yatırımları olumlu karşılarken, “ilçemizde ciddi miktarda bir kayıp kaçak kullanımı mevcut. Faturalara yansıtılan, iletim bedeli, dağıtım bedeli, kayıp kaçak bedeli, sayaç okuma bedeli, TRT payı gibi bedellerin kaldırılmasına öncelik verilmesini istiyoruz.” dedi.

İrfan Rende ise, Otomatik Sayaç Okuma Sisteminin kurulması ve elektrik kayıp kaçağın kullanımının önlenmesi için güzel bir uygulama olduğunu kaydederek, “Değişen panolar teknoloji adına sevindirici bir adım, ama inşallah şimdiye kadar çektiğimiz sıkıntıların, elektrik kesintilerinin önüne geçilir.” Diye konuştu.

Midyat Gündem