MARDİN - Midyat İlçe Tarım ve Orman Müdür vekili Veteriner Hekim Servet Arık, evde bakılan kedi ve köpek mikroçip uygulamasının hayata geçirildiğini söyledi.

Veteriner Hekim Servet Arık, hayvan sahiplerini uyararak, çip işlemi için son tarihin 31 Aralık 2022 olduğunu anımsattı.

Midyat'ta evcil hayvanlar için çip uyarısı

Arık, yaptığı açıklamada, “Uygulamanın başladığı tarihinden bugüne kadar ilçe genelinde toplam 110 hayvana mikroçip uygulanarak kayıt altına alınmıştır. Mikroçip uygulamasıyla Ev Hayvanı Kayıt Sistemi'ne (PETVET), hayvanın adı, pasaport numarası, türü, ırkı, cinsiyeti, rengi, doğum tarihi, hayvan sahibinin adı, bulunduğu il, ilçe, köy/mahalle bilgileri ile acil durumda ulaşılabilecek kişi bilgileri, hayvana ait aşı bilgileri ve hayvana yapılan operasyonların bilgileri de kayıt altına alınmaktadır. Ayrıca sahip değişikliği, kayıp ve ölüm bildirimleri de sisteme kaydedilmektedir. 31 Aralık 2022 tarihine kadar kedi ve köpeklerini kimliklendirmeyen ve kayıt altına aldırmayanlara 5199 sayılı Kanun gereği idari para cezası uygulanacaktır. Hayvan sahiplerinin hayvanlarını kimliklendirme işlemlerini tamamlamalarını önemle duyuruyoruz." dedi.

Midyat Gündem Com