Program kapsamında Rektör Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Mardin ilinde görev yapan basın kuruluşlarının temsilcileriyle kampüste buluştu.

Kutlama programına ilimizde faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın kuruluşlarınınım temsilcileri katıldı.

Rektör Özcoşar: ‘Mardin’in Ulusal/Uluslararası Tanınırlığında Mardin Basınının Katkısı Var’

Mardin Basınının ruhu, birikimi, işlevselliği ve donanımıyla Mardin için bir şans olduğunu belirten Özcoşar, Kadim Şehrimizin ulusal ve uluslararası alanda önemli bir yerde bulunmasında Mardin Basınının önemli katkısı olduğunu ifade etti.

Mardin’in tarih ve sosyal dokusuna uygun olarak Mardin Artuklu Üniversitesi’nin bir Sosyal Bilimler Üniversitesi kimliğiyle yola çıktığını anlatan Rektör Özcoşar, şehrin ve bölgenin içinde barındırdığı bütün değerleri gün yüzüne çıkararak gelişmesine katkı sunan Mardin Artuklu Üniversitesinin oluşturduğu 5T (Tıp, Turizm, Tarım, Ticaret, Tasarım) Vizyonuyla şehrin gelişimine ivme kazandırdığını kaydetti.

Ahlak Bilgi Üretim

Öğrencilerinin okuduğu bölüm ne olursa olsun bölümünden başarıyla mezun olmanın yanında çok yönlü gelişmiş, sosyal yönü zengin, her manada donanımlı, ahlak bilgi ve üretimiyle geleceğe güvenle yürüyecek nesiller yetiştirmek idealiyle çalıştıklarını gazetecilere anlatan Rektör, Ahlak Bilgi Üretim anlayışıyla çok yönlü ve insan odaklı çalışmalarını yürüttüklerini ve Mardin Artuklu Üniversitesi olarak zihinlerimizi işgal eden klasik tabuları yıkıp gerçeklerin peşinde kadim bilim geleneğimizden beslenerek yeni bir akademi zihin inşa etmeyi amaçladıklarını kaydetti.

Özcoşar, Mardin Artuklu Üniversitesinde bütün farklılıkların üstünde bir üniversitelilik kimliğinin oluştuğunu sözlerine ekledi.

Rektör Gazetecilere Kampüsü Gezdirerek Yeni Eğitim Alanlarını Tanıttı

Basın kuruluşu temsilcilerine Üniversitemizin çalışmaları hakkında da bilgiler veren Rektörümüz, Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,  haberleriyle çalışmalarını görünür hale getiren basın temsilcilerimize çok teşekkür etti.

Programın sonunda Gazetecilere kampüsü gezdiren Rektör Özcoşar, kampüste inşa edilen yeni alanları da tanıttı.