MARDİN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı, Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 21 Kasım Şehir Stadyumu'nda düzenlenen festivalin ilk gününde Mezruna Gösteri Sanatları Topluluğu halk oyunları gösterisi sundu, Pinhani grubu konser verdi.

Festivalde konuşan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, 2 yıldır yeni tip koronavirüs salgınından dolayı bir araya gelemediklerini ancak bundan sonra hep gençlerle bir araya gelecek etkinliklere imza atacaklarını söyledi.

Gençlerin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı tebrik eden Demirtaş, "Hepinizi seviyoruz, değer veriyoruz. Huzur kenti Mardin'de inşallah bundan hem ülkemize hem de dünyaya birlik ve beraberlik mesajı vereceğiz. Yeter ki hepimiz bu birlik ve beraberliğe sahip çıkalım." ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Beytullah Birlik ise Mardin'de gençlere yönelik önemli yatırımlar yapıldığını, yatırımların yanında bu tür etkinliklerin de devam edeceğini belirterek, "Mardin tarihi ve kültürüyle kadim bir kent, inşallah bizler de burayı bir spor şehri haline getireceğiz. Gençlerimiz en güzelini hak ediyor." dedi.

Sanatsal ve kültürel etkinlikler, atölye çalışmaları, spor panayırı, sergi, yarışmaların yapılacağı festivalde çeşitli sanatçılar konser verecek.