MARDİN (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde kutlanan "Türk Mutfağı Haftası" çerçevesinde, Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi, Dicle Kalkınma Ajansı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen etkinlik, merkez Artuklu ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.

Mezruna Gösteri Sanatları Topluluğu'nun halk oyunları gösterisiyle başlayan etkinlikte, çocuklar için eğlence programları düzenlendi.

Meydana bağlanan Kültür Sokağı'nda ise belediye, bazı kurumlar ve sivil toplum kuruluşları yöresel lezzetlerin tanıtıldığı stantlar açtı.

Kentin geçen yıl tescil edilen kaburga dolması, ikbebet, kibe, irok ve sembusek gibi yemeklerinin yanı sıra badem şekeri, reyhan şerbeti, meyan kökü gibi lezzetleri tanıtıldı, badem şekeri ve şerbet ikram edildi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Elif Belkıs Baştürk ile kurum müdürleri, stantları gezerek yöresel lezzetler hakkında bilgi aldı.

Demirtaş, burada yaptığı açıklamada, hafta boyunca kentin lezzetlerini tanıtacaklarını söyledi.

Turizm kenti Mardin'de yurt içinden ve dışından çok sayıda misafir ağırladıklarını belirten Demirtaş, şunları kaydetti:

"Mardin, turizm kentinin yanında birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış ve bu ev sahipliğinin yanında kendisinden önceki medeniyetlerin kültür mirasını devralmış. O yüzden yemek kültürünün de çok zengin olduğunu düşünüyoruz. Bu zengin yemek kültürünü inşallah kısmet olursa hem misafirlerimize hem de vatandaşlarımıza çok güzel bir şekilde yansıtmayı düşünüyoruz."

Hafta kapsamında kentte gastronomi ile ilgili etkinlikler gerçekleştirilecek.