Mehmetçik Ailesine Mektup Var

Mehmetçik İlkokulu Müdürü Hekim Deniz, öğretmenlerine mektup yazdı.

Işıklar Mahallesinde bulunan ve eğim için ışık saçan Mehmetçik İlkokulu Müdürü Hekim Deniz, öğretmen ve idarecilerin özverili çalışmasını kaleme aldı.

Okul Müdürü Deniz, öğretmenleri kendi kaleminden değerlendirerek bir çalışmaya örnek oldu. İşte size Hekim Deniz’in kaleminden öğretmenler hakkında yazdığı notlar.

Mehmetçik İlkokulu Ailesi

Ana sınıflarımızdan başlayalım. Bilindiği üzere eğitim her daim binaya benzetilir. Eğer binanın temelleri sağlam ise güvenilir ve rahatça diğer katlar inşa edilir.

Çizgisini hiç bozmayan temelini sağlam almış Hilal GÖKTEKİN; her zaman çocuklar için biçilmiş kaftandır. İş disiplini ve ahlakı her öğrencisinde görebilirsiniz. İdare ile sürekli olumlu iletişimi ile örnektir.

Anasınıfı demişiz Gülşah GÖKBAŞ demeden geçmeyelim. Okulumuza geldiği ilk andan itibaren; öğrenci veli ve idare için bulunmaz Hint kumaşıdır. Her yıl öğrencilerimize kırtasiye yardımı ile dezavantajlı bölgenin dezavantajını avantaja çevirmeyi bilmiştir.

Esma YEĞEN; ilk görünüşte işte anasınıfı öğretmeni diyebileceğimiz ender insanlardan biridir. Mehmetçiğe değer katan bir öğretmenimiz.

Niyazi FİDAN ortam adamı, okulun her türlü etkinliğine gözü kapalı girer ve hemen uyum sağlar. Mutlaka dersini dinlemek lazım: Kendini nasıl verdiğini, o dersi nasıl yaşadığını görmek büyük bir haz verir, sıkılmazsınız. Başınız sıkıştığında rahatlıkla yardım alabilirsiniz. Mehmetçik ailesinin değerine değer katmıştır.

İzzettin BARTU; Mehmetçik ailesine yeni katıldı. Uyum Sorunu yaşamadan var olan ortama hemen ayak uydurmuştur. Öğrencilerini daha iyi yetiştirmek adına farklı ve çok güzel etkinlikleri ile dikkat çekmektedir.

Mustafa Uğur AYGÜNEŞ; yeni atama, iyi bir müzisyen eğitimci bir aileden geliyor olması onu bizim için şanslı kılan tarafı. Okuldaki zamanını planlamada dolu dolu geçiren okuma yazma eksikliği olan öğrenciler için sarf ettiği çaba onu yüceltecektir.

Şiar AKTERT: Her öğretmenden sanki biraz var. Dersini dinlerken sıkılmayacağınız birçok etkinlik yapmakta, öğrencisi olmak bir ayrıcalık olsa gerek. Şiar gibi öğretmen olmak, öğretmen olmaktır. Öğretmenliğin hakkını vermektir.

Faysal AKGÜL; bütün derdi öğrenci ve sınıfı olan öğretmendir. Gerekirse her gün saat beşe kadar kalır, çalışır, çalışır ve çalışır. İyi niyeti her şeyin önüne geçer. Öğrenci sevgisini gözlerinde okuyabilirsiniz.

Emine YILDIRIM; MONTESSORİ yöntemini sınıfında uygulayabilen, rahatlığı öğrencilerine yansıtan, tohumu atan ve filizlenmesini bekleyen kişidir. Sabır, şefkat ve hoşgörünün adıdır Emine Hoca.

Nalan SARIBAŞ; öğrencisini çok yönlü yetiştiren, sadece öğretim değil eğitimi de aynı anda verebilen nadir öğretmenlerdendir. Sınıfın yaşları küçüktür ama konuşmaları, ifadeleri büyüktür. Buda Nalan hocanın büyüklüğüdür.

M. Nevaf AKYOL; okula geldiği ilk günden geçen zamana kadar uyumu, hoşgörüsü olaylara geniş açıdan bakabilen ender öğretmenlerdendir. On parmağında on marifet olan bir öğretmen, uçurtmamı en iyisi, satranç mı en iyisi, masa tenisi mi en iyisi, filografimi en iyisi, köftemi en güzeli, ve daha sayamadığım mükemmel bir öğretmen.

İbrahim ŞAHİN; Finlandiya eğitim sistemi çoktan ülkemize gelmiş ve Mehmetçik İlkokulunda uygulanmaktadır. 12 yılını okula vermiş, Velilerinin gözdesi olmuştur. Bir öğrenci ile ilgili bir sorun varsa ona havale edin ve izleyin. Sadık görülen en canlı örneğidir. Sevgiyle göz göze gelmektir İbrahim Hoca.

Ferhan SÜTSAĞAN; tanımak için futbol maçına gitmemiz gerekmekteymiş. İnceliği, dürüstlüğü ve duruşuyla örnek bir kişiliktir. Nasıl özür dileneceği ile ilgili her insanın ondan eğitim alması gerektiğini düşünüyorum. Özür dilerim, kusura bakmayın, afedersiniz, valla kusura bakmayın Kelimelerini bir cümlede kullanabilmesi müthiş bir yetenektir.

Seda TAN; “Her eve lazım.” cümlesini onun için yeniden uyarlamalı ve “Her okula lazım.” olarak düzeltmeliyiz. İş disiplini iş ahlakı dört dörtlüktür. Görev mi var siz istemeseniz bile ilk akla gelen Seda Hocadır. Öğrenci, veli, arkadaş, idareci, hizmetli herkes ondan çok memnundur her türlü projede ilk sıradadır.

Berivan ASLAN; iyi öğretmen olmak, öğretmenliği dert edinmek, şapkasına önüne koymak ve çalışmak bir ekibin gözü arkada kalmayacak, çalışma arkadaşıdır. Zümre uyumu içlerindeki cevheri dışa vuran bir ayrıntıdır.

Zeynep Derin BÜYÜK; neyi nerede, kimi kimden, neyi ne zaman, nasıl yapması gerektiğini iyi bilen, öğrencilerini yalnız değil tüm Mehmetçiği dert edinmiş, büyük bir aile olmanın zorunluluğunu, yerine getiren, nazik, görgülü, işini iyi bilen öğretmenimiz. İş ahlakı ve iş disiplini eksiksiz bir öğretmendir.

Faruk TAŞ; O bir köprüdür, öğretmenler ile öğrenciler, Öğretmenler ile idareciler, öğretmenler ile veliler, veliler ile idareciler arasında, yani olmazsa olmaz. Bu güzel ailede eksik olamazdı. Onsuz böyle bir aile olamazdı. Etkinlikler düzenleyen Rehberlik servisinin tam anlamıyla en aktif halde çalıştıran öğretmenimiz. Büyük küçük herkes sarılmak ister ama Hasan'ın sarılması bir başka.

Ahmet DURMUŞ; sürekli gülen, sürekli olumlu bakan bir rehber öğretmen eksiğimiz vardı. O geldi bu sıkıntı bitti. Iraklı Öğrencilerimiz ve ailemiz için büyük bir değer. Kısa bir sürede vazgeçilmez olmuştur artık bizim için.

Sevim ATALAY; artık İngilizce için sağlam temeller atılmakta sayende. İlkokulda en önemli bir değer de İngilizce öğretmeni olmasıdır. Ama bunun Sevim ATALAY olması ayrı bir değer katmıştır. İngilizceyi eğlenerek sevdiren ve İngilizcenin öğrenilmesi için her türlü bağlantıyı kullanan müthiş bir öğretmenimiz.

Meryem YILDIZ; sen olmasaydın ne yapardık demeden geçemeyeceğim. Yabancı uyruklu öğrencilerin uyumu için göstermiş olduğu çabadır Meryem YILDIZ. Okuldan kaçmak isteyen öğrenciye sarılmaktır Meryem YILDIZ.

Fawaz İBRAHİM; Iraklı velilerimiz ile her daim iletişim sağlayan verilen görevleri canla başla sarılan bir değerimiz.

Lokman GÜNAY; Anlatacak o kadar şey var ki kısa bir süre zarfında tüm işlere hakim olması, güven vermesi, tüm personele olumlu iletişim kurması, iyi bir idareci olduğunu göstermiştir. Bir iş varsa asla yarına bırakmaz hemen o işi halleder. Eğer ona bir iş verildiyse gözüm arkada kalmaz. Aile içi derdini açabileceğim Samimi bir dosttur.

Sevilen bir kişi olmak kolay değil ama belkide daha önemlisi vazgeçilmez olmaktır. Mehmet Sait GÜNEL; kısa bir sürede ailemizin vazgeçilmezi arasına girmiştir. Yine kısa bir bir sürede personeller ile iletişimi herkes tarafından saygı ve sevgi ile karşılanmıştır.

Bir okulu bu kadar güzel kılan bu öğretmenlerin yanında çok önemli bir başka bölümde YARDIMCI HİZMETLER BÖLÜMÜ bu eksik bırakılmamalıdır. Tek tek bu güzel değerlerden de bahsetmek elzem olmuştur.

Halit AKÇAY; On parmağında on marifet ama bu öylesine söylenen bir söz değil, gerçekten bu söz Halit AKÇAY’ dır. Daha güzel tarif edilemezdi. Elektrik mi arızalı dert etme Halit var. Su borusu mu patladı dert etme Halit AKÇAY var. Saymakla bitiremeyeceğim daha bir sürü özelliği olan kişi  Halit AKÇAY’ dır. İyi ki varsın Halit AKÇAY…

İş disiplini, iş ahlakı, işinin hakkını vermek derseniz Hasan BÜYÜKKAYA derim. Memur mu lazım oldu hiç dert etme işte Hasan BÜYÜKKAYA. Bütün öğretmenler ile olumlu iletişim geliştiren, herkes tarafından sevilen biridir o.

Methiye KAPLAN lavaboların tertemiz olması, işini hakkıyla yaptığının en önemli göstergesidir. Bu ortamı bize sunan ellerine sağlık! Geçen süre içinde okuma-yazma öğrenen, çocukların okuması için tek başına verdiğin mücadele takdire şayandır.

Lokman ACAR geri dönüşüm sorumlusudur okulumuzun. Verilen her işe canı gönülden koşan elinden geleni eksiksiz yapan, iş ahlakı güzel insan. Okulumuzun vazgeçilmezleri arasına adını yazdırmıştır.

Güle ALPAR;  Methiye ablanın kardeşidir, anlatmaya gerek yok. İş disiplini ve çalışkanlığını unutulmayacak unutmayacağız.

Asya ana sınıflarımız için düzenin, temizliğin adıdır. Yardım mı lazım hemen yanıbaşınızdadır.

Gassan Gazali Savaştan kaçıp ülkemizde alın teri ile çalışan, çalışırken çocuklarının eğitimine önem planda tutan çalışkan, dürüst bir değerdir.

Mehmetçik ilkokulunun en güzel tarafı bu ailede bir nefer olmak, ülkemizin geleceğine katkıda bulunmaktır. Sizin gibi değerli bir ekiple çalışmak bir okul müdürü olarak büyük bir şanstır benim için. Bu ortamı farklılığıyla güzelleştiren tüm değerlere teşekkür ediyorum. Ömrümüz boyunca güzelliklerde buluşmak dileğiyle Sevgi ve saygı ile hepinizi selamlıyorum...

HAKİM DENİZ

MEHMETÇİK AİLESİNİN BİR NEFERİ