Midyat ilçesi Başyurt köyünde 37 yıl önce PKK'lı teröristlerce öldürülen 7'si çocuk 10 kişi için anma töreni düzenlendi.

Başyurt köy mezarlığında yapılan anma’ da, İlçe Müftü Vekili Nurullah Nur tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualar okundu.

Midyat'ta Efeler’ Deki Terör Kurbanları Için Anma Töreni4

Ardından, Efeler mezrasına hunharca katledildikleri ev ziyaret edildi.

Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, katledilen vatandaşların ev ziyaretinde yaptığı konuşmada, PKK 7'si çocuk 10 kişi öldürüldüğünü anımsattı.

Kaymakam Özdemir, “İşte bunun için PKK’ya Bebek katilleri diyoruz. Ne yazık ki vicdan yok, insaf yok. Devletimiz artık hiçbir zaman olmadığı kadar kararlıdır inşallah. Bu illetin kökü sökülecek, bu topraklardan temizlenecek inşallah. Allah hepsini rahmet eylesin.” Dedi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarından Kutbettin Ağırman ise, yapılan saldırıda Güvenlik Görevlisi Babası Abdulkadir Ağırman’ı üç amcasını, ninesini ve 4 tane çocuğun katledildiğini söyledi.

Ağırman, “ PKK terör örgütü tarafından bu köyde 10 kişi katledildi. Bunların altısı yetişkin dördü çocuktu. Bu çocukların yaşı bir ile beş yaş arasında değişiyordu. Hiçbir insanın, hiçbir mahlûkun yapabilecek bir şey değil. O tarihte Babamı, babaannemi, üç amacı kaybettim. Ben o zaman üç yaşındaydım. Bu evdeydim, yaralı olarak kurtuldum. PKK terör örgütüne o zaman nasıl karşı çıktıysak, şimdi de aynı tavırla karşıyız. Bir Kürt olarak her zaman PKK ve terör örgütlerine engel olacağız, onlara geçit vermeyeceğiz. Bu hareketin bir Kürt hareketi olduğuna inanmıyoruz.” Diye konuştu.   

Olay olduğu tarihte 7 aylık olduğunu kaydeden, Nazmi Ağırman’da, yaşanan mezalimi anlattı. “Hiçbir zaman bu insanları unutmayacağız. Bu bir vahşettir. Bu vahşeti yapanlar ya burada ya da o bir tarafta cezalarını alacaklardı”. Diye konuştu.

Midyat'ta Efeler’ Deki Terör Kurbanları Için Anma Töreni1

Törene Midyat Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir’in yanı sıra, Midyat Belediye Başkan yardımcısı Masum Cengiz, Midyat İlçe Emniyet Müdürü Orhan Koç, Midyat İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Kalender Savaş Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, kurum amirleri, gaziler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

PKK'lı teröristlerin 23 Ocak 1987'de Efeler mezrasına düzenledikleri saldırıda 7'si çocuk 10 kişi hayatını kaybetmiş, 6 kişi yaralanmıştı.

Şahin’den, Büyük Estel Dev Mitingine davet Şahin’den, Büyük Estel Dev Mitingine davet

Selahattin Erol / Midyat

Midyat'ta Efeler’ Deki Terör Kurbanları Için Anma Töreni