Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü öncülüğünde, Midyat Kaymakamlığı, Midyat Belediyesi, MARSU ve Midyat Orman İşletme Şefliği işbirliği ile 11 Kasım Milli Ağaçlandırma seferberliği için etkinlik düzenlendi.

Midyat Cumhuriyet Başsavcılığı Adalet Ormanında düzenlenen etkinlikte renkli görüntüler oluştu.

Midyat Kaymakamı Ahmet Solmaz, düzenlenen etkinlikte, bu etkinliklerin artık sınırlarımızı aşarak 30’a yakın ülkede bugün itibariyle kutlanmaya başlandığını söyledi.

Kaymakam Ahmet Solmaz, “Bu ülkemiz ve milletimiz açısından ziyadesiyle mutlulık verici bir durumdur. Bizim dimimiz, kültürümüz, örf ve adetlerimiz ağaçlandırmayı yeşillendirmeyi emrediyor. Peygamber efendimiz, "Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile, bugün elinizdeki fidanı dikin." Diye emretmiştir. Arzını artıramayacağımız tek şey toprak. Toprağı her şeyi ile korumamız gerekiyor. Mevcut zenginliğimiz olan tabiatı tüm samimiyetimiz ile korumalıyız. Bu faaliyetimiz hem kendimize, hem de bizden sonra gelen nesillere birer nefes olacaktır.” Dedi.

Midyat Belediye Başkan yardımcısı Abdürrahim Çelik’te, Midyat Belediyesi olarak, ilçede son yıllarda yapılan çalışmalarla kişi başına düşen yeşil allan miktarını dört katına çıkardıklarını ve geleceğe güzel bir miras, yaşanabilir bir Midyat bırakmak için hummalı bir şekilde çalıştıklarını söyledi.

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı Ziya Burak Gürgah ise, “İnsan yaşamında bu kısıtlı zaman süresinde yüklenen en büyük sorumluk, bizlerden sonra gelecek nesillere daha yaşanılabilir, daha iyi bir dünya ve çevre bırakmaktır. Çevresel olarak daha yaşanılabilir bir dünyanın olmazsa olmazı ise ağaçtır” şeklinde konuştu.

Midyat Orman işletme Şefi Veysi İş’te, yetişmiş bir ağacın ortalama 17 insanın oksijen ihtiyacını karşıladığını, bu bakımdan Mardin genelinde 9 lokasyonda 23 bin 700 fidanı toprakla buluşturacaklarını aktararak, 2022 yılı sonu itibariyle 236 bin fidan dikmeyi hedeflediklerini kaydetti.

İlçe Müftüsü Ergün Bulunmaz’ ın yaptığı duaların ardından yüzlerce fidan toprakla buluştu.

Konuşmaların ardından, Kaymakam Solmaz, protokol üyeleri, öğrenciler ve vatandaşlar, fidanları toprakla buluşturdu.

Etkinliğe, Belediye Başkan vekil Hasan Özmen, Garnizon Komutanı vekili Piyade Albay Kaan Aktolga, Ağır Ceza Mahkemesi ve Adalet Komisyonu Başkanı Ali İhsan Tabak, İlçe Emniyet Müdürü Orhan Koç, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kalender Savaş Ünal, Denetimli Serbestlik Müdürü Habil Kanoğlu, Mor Gabriel Manastırı ve Turabdin Metropoliti Samuel Aktaş, Ezidi temsilcileri, kamu kurum kuruluş müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Selahattin Erol/Midyat