Midyat’ta 24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

Mardin’in Midyat ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı gerçekleştirildi.

Kutlama programına Midyat Kaymakamı Hüseyin Tekin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik daire amirleri, idareciler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulması sonrasında kutlama programı Şehit Öğretmen Sıtkı Abdioğlu’un mezarı ziyaret edildi. Burada yapılan duaların ardından şehit öğretmenin ailesi ziyaret edildi.

Kaymakam Hüseyin Tekin, burada öğretmenler günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, eğitimcilerimiz hakikaten çağdaş demokrasiye batı medeniyetine muasır medeniyet seviyesine ulaşma konusunda ciddi manada mihengi taşı oluşturmakta olduklarını söyledi.

İnşallah öğrencilerimiz onların yetiştirdikleri doğrultuda ülkemize çok güzel işler başaracaklarını ifade eden Kaymakam Tekin, “ Bizlerde zamanında öğrenciydik. Vatanımız için milletimiz için hizmet ediyorsak yine bunu öğretmenlerimize borçluyuz. Her bir öğretmenimize en samimi, en kalbi duygularımla teşekkür ediyorum. Emekli olanlardan her birine sağlıklı, mutlu, huzurlu bir yaşam diliyorum hepsinin ellerinden öpüyorum.” Diye konuştu.

         Kaymakam Tekin şehit öğretmenin mezarının yeniden restore edilmesi için talimat verdi. Şehit öğretmenin abisi Hüsnü Açan ise, ilk defa öğretmenler gününde böyle bir anma programı düzenlediğini belirterek  emeği geçen yetkililere teşekkür etti.

Şehit Öğretmen Sıtkı Abdioğlu; Aslen Midyat olup 17 Mayıs 1994 tarihinde Batmanda Milli Eğitim Müdürlüğünce "Şehit Öğretmenler" için düzenlenen törene katıldıktan sonra çalıştığı okula giderken, silahlı terör örgütü tarafından şehit edilmişti.

Tören daha sonra Fen Lisesi konferans salonunda yapılan saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında mesleğe yeni başlayan öğretmenler ant içti.