Ortçarşı mahallesinde yeni yapılan kapalı Pazar yerinde düzenlenen etkinliğe, ilçede bulunan yaz Kur'an kurslarına katılan öğrenciler arasında düzenlendi.

Etkinliğe, İlçe Müftü vekili Nurullah Nur, Kent Konseyi Başkanı Zeyni Bedir, İlçe Vaizi İdris Yıldırım, Kuran kursu hocaları ile öğrenciler katıldı. Renkli görüntülere sahne olan yarışmada öğrenciler kıyasıya yarıştı.

Midyat İlçe Müftü vekili Nurullah Nur, Kur’an-Kerim bütün hastalıklara şifa olduğunu belirterek, Allah’ın evrensel kelamı olduğunu söyledi.

Müftü vekili Nurullah Nur, “Midyat ilçe Müftülüğü ve Midyat Belediyesi Kent Konseyi Başkanlığı ortaklaşa düzenlenen yaz kurslar arası yarışmadı düzenlendi. Bu etkinlikte emeği geçen öncelikle kent konseyi başkanımız Sayın Zeyni Bedir hocama ve öğrencileriyle buraya teşrif eden diğer bütün hocalarıma Midyat ilçe müftü vekili Nurullah Nur olarak Midyat ilçe Müftülüğü adına hepsine şükranlarımızı iletiyoruz. Birinci gelen dereceye giren bütün kardeşlerimizi, bütün öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Yüce Allah celle celaluhu bizleri Kur’an yolundan ayırmasın.” diye konuştu. 

Kent Konsey, Başkanı ve Merkez Gazi Camii imam hatibi Zeyni Bedir, 2022 yılı yaz kuran kursu etkinlikleri kapsamında ilçede en güzel cemaat cami cemaati ve öğrencilerimizi camiye çekmek için bu etkinliklere düzenlemiş olduklarını söyledi.

Bedir şöyle konuştu: “çocuklarımızı hem camiye alıştırmak hem de onları sıkmadan hem eğlenceli bir şekilde onların rahatça bir vakit geçirmeleri, camiyi onlara sevdirmek, kuranı kerimi onlara sevdirmek amacıyla onları düzenledik. Ayriyeten eğlenceli hale getirmek amacıyla yaz kuran kursu etkinlikleri kapsamında geçmişte geleneğimizde olan çuval yarışı, ondan sonra yumurta ve halat çekme yarışını öğrencilerinizle düzenledik. Burada biz onlarla bu etkinliği yaparak diğer öğrencilerimizi de camiye teşvik etmek için Allah'ın kelamını Kur’an- ı Kerim'i diyanet işleri din adamlarımızdan öğrenmelerini için yaptık. Diyanet İşleri Başkanlığımızın çerçevesinde en güzel cemaat cami cemaati diyerek öğrencilerimizi camiye çekmek için bu etkinliklere düzenlemiş bulunmaktayız.” Diye konuştu. 

Yarışmalara katılan öğrenciler de, bu tür yarışmaların sık sık yapılamasını isteyerek duygularını aktardılar.

Yarışmalara katılan ve dereceye giren öğrencilere Kent Konsey Başkanı ve İlçe Müftü vekilince madalya ve çeşitli ödüller verildi.

Etkinliğin yaz boyunca çeşitli organizasyonlarla devam edeceği öğrenildi.

Son olarak, ilçede yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüller verildi.