GAZİANTEP (AA) - Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu'nun cenazesi, Gaziantep'te toprağa verildi.

Şehidin naaşı, silah arkadaşlarının omuzunda Asri Mezarlı'ğa getirildi. Törende, şehidin babası Celal, üvey annesi Fatma, kardeşleri Suat, Sait, Abdulkadir, Halil İbrahim, Sabri, Hatice, Zeliha ve Ezgi Uğurlu ile diğer yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü.

Törene şehidin yakınları, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Nihat Pakdil, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hacı Halil Osma, Cumhuriyet Başsavcısı İsmail Karataş, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Ali Şahin, Müslüm Yüksel, Mehmet Sait Kirazoğlu, CHP Gaziantep Milletvekili Bayram Yılmazkaya ile diğer ilgililer katıldı.

Törene katılan ve aynı harekat sırasında şehit düştükten sonra dün toprağa verilen Teğmen Öztürkmen’in babası Derde Öztürk ise şehit babası Celal Uğurlu’nun elini tutarak destek oldu.

İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, Asri Mezarlık Şehitliği'ne defnedildi. Törene katılan bazı kadınların Kürtçe ağıt yaktıkları görüldü.

Şehidin annesi Naime Uğurlu'nun 2000 yılında hayatını kaybettiği öğrenildi.