Midyat Cumhuriyet Başsavcısı ve Koruma Kurulu Başkanı Ziya Burak Gürgah başkanlığında, düzenlenen toplantıda, suça bulaşmış ve suçtan zarar gören yükümlülerin durumları değerlendirilerek, gerekli desteğin sağlanması, tekrar suça bulaşmamaları ve topluma uyum sağlamaları konusunda karşılaştıkları sorunların giderilmesi amacıyla danışmanlık tedbirlerinde yararlanmaları hususları görüşüldü.

Ardında kurumda, Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında düzenlenen iş birliği protokolünde yükümlülerin hobi faaliyetleri boş zaman etkinliği çalışmalarının yer aldığı "Boş Zaman Etkinliği" sergi açılışı gerçekleşti.

Kurumlarda, eskidiği ve işlevini yitirdiği için kullanılmayan tahta, cam, plastik, sac gibi malzemelerin boyanarak, süs eşyası veya işlevsel bir şekillere dönüştürüldüğü hediyelik eşya sergisinin açılışı gerçekleşti.

Midyat Cumhuriyet Başsavcısı ve Koruma Kurulu Başkanı Ziya Burak Gürgah, Denetimli Serbestlik hükümleri topluma kazandırılmalarına yönelik çalışmalarımız etkin bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Başsavcı Gürgah,  “Denetimli Serbestlik Kanununun yürürlüğe girdiği 2005 yılından günümüze kadar olan süreç, Bu yıldan itibaren günümüze kadar olan süreç kurumların tarihi açısından çok kısa bir süreç olmasına karşın bu süreç içerisinde denetimli serbestlik hükümleri topluma kazandırılmalarına yönelik çalışmalarımız etkin bir şekilde devam etmektedir. Bu ve benzeri çalışmaların başarılı olmaları için sadece Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüz yeterli olmayacaktır. Bakanlığımız tüm kamu kurum ve kurumlarıyla işbirliği yaparak çeşitli protokolleri düzenlenir.  Ve politikalar geliştirmiştir. Daha etkin çalışmaların yapılabilmesi amacıyla protokolleri kurumları çeşitli ürünler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Ben bu serginin açılışında tüm ürünlerin ortaya çıkmasında emeği geçen başta gençlik ve spor ilçe müdürlüğümüz ve Denetim Serbestlik Müdürlüğümüz olmak üzere tüm koruma kurulu üyelerini ve özellikle emeği geçen bütün hükümlülerimize teşekkür ediyorum.” Diye konuştu.

Midyat Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Tunç tarafından Midyat Cumhuriyet Başsavcısına el işlemeli kalemlik takdim edildi.

Koruma Kurulu Toplantısı ve Sergi açılışına, Belediye Başkan yardımcısı Abdurrahim Çelik, Cumhuriyet Savcısı Abdullah Aydoğan, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Kontrolleri Murat Karataş, Recep Yılmaz, Midyat Denetimli Serbestlik Müdürü Habil Kanoğlu ile Koruma Kurulu üyeleri katıldı.