Midyat'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısyala program ddüzenlendi. 

ABD destekli FETÖ darbe girişiminin 6’ncı yıldönümünde Midyat ilçesinde çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

15 Temmuz şehidi Velid Bekdaş’ın kabri ziyaret edilmesinin ardından Hacı İsa Cengiz Camii'nde ilçe Müftülüğünce Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okundu. Hatim duası yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve şehitlerin ruhu için Türkçe, Arapça ve Kürtçe, Mevlid-i Şerif okundu, salavat ve dualar edildi. Okunan hatmi şeriflerin ardından vatandaşlara ikramda bulunuldu.

Cami programının ardından Şehidin Yunus Emre Mahallesindeki baba evi ziyaret edildi. Müftü Ergün Bulunmaz tarafından dua edildi. Burada aileye günün anlamına binaen Mushaf hediye edildi.

Kaymakam Solmaz burada yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“İnşallah şehidimizin de şefaatine başta ailesi sonra da sevenlerine de ulaşmak nasip olsun diyelim. Hakikaten önemli bir şahadet makamı. Tabi geçmişten bugüne kadar tüm şehitlerimizin anlamı büyük. Ama en güncel yaşanılan olay 15 Temmuz olduğu için akıllarda şu an fazlaca yer ediniyor. Yeni nesle de bazı durumları daha iyi izah edebilme adına yaşanan bu elim olay bizlere ders oldu. Rabbim bir daha bu sıkıntılı durumları hiç kimseye göstermesin. Milletimiz inşallah her zaman ordumuzu payidar eylesin.” diye konuştu.

Velid Bekdaş’ın abisi Ahmet Bekdaş şehit kardeşinin mezarı başında yaptığı açıklamada, 15 Temmuz şehitleri ve gazilerinin buradan tekrar hayırla buradan tekrar rahmetle kendilerini andıklarını söyledi.

Bekdaş, “Her biri kendisi bu ülkenin bir parçası ve bu ülkenin gerçekten asıl sahipleri olan bu bizim şehitlerimizdir. Bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Allah anne ve babalarına sabır niyaz etsin inşallah. Başımızdaki Sayın Cumhurbaşkanımızı da Allah başımızdan da eksik etmesin. Allah bu ülkeye taş üstüne taş koyan bütün vatandaşlarımızdan, bütün kardeşlerimizden, hepsinden razı olsun inşallah.” Dedi.

Programa Kaymakam Ahmet Solmaz’ın yanı sıra: Belediye Başkan vekili Metin Kutlu, ilçe Emniyet Müdürü Esma Zeyrek Şirin, ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, ilçe Müftüsü Ergün Bulunmaz, Belediye Başkan yardımcıları Abdurrahim Çelik ve Ali Alptekin, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış katıldı.