Mardin'in Midyat ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Midyat Kaymakamı Tekin Dundar, tören öncesi anıt alanında tebrikleri kabul etti. Hükümet Konağı bahçesinde düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Kaymakam Tekin Dundar, yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 97'nci yıl dönümünün milletçe büyük bir gurur ve coşku içerisinde kutlandığını belirtti.

Kaymakam Dundar, “geçen 97 yıl içerisinde Cumhuriyetimizin kazanımları Milletimiz tarafından özümsenmiş ve sahiplenmiştir. Cumhuriyetin en büyük fazileti eşitlik, adalet, hürriyet ve özgür seçimlerdir. Bütün herkes bu ülkenin bütün haklarına eşit sahip özgür ve asil vatandaşlarıdır. Cumhuriyetin ilanı ile ülkemiz kalkınma, ilerleme modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış, çağdaş dünyanın üyesi haline gelmiştir. Devraldığımız bu değerli mirası aynı ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye’yi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetlere ulaştırmak için kararlıyız.” şeklinde konuştu.

Programda Aziz Önen Kız Lise’ si öğrenciler günün anlam ve önemine binaen şiirler okudu. Halk Eğitim Merkezi (HEM) Çok Dilli Korosu Türkçe, Arapça ve Kürtçe türküler seslendirdi. Şehit Velid Bektaş Ortaokulu Mehteran Takımı, gösterileri büyük ilgi gördü.

Tören, Garnizon Komutanı Albay Türker Tuna, Belediye Başkan vekili Metin Kutlu, Cumhuriyet Başsavcısı vekili Asef Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay, İlçe Emniyet Müdürü Bolkar Bostancı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Kalender Savaş Ünal, AK Parti İlçe Başkanı Atilla Yarış, kamu kurum müdürleri ile sivil toplum kuruluş temsilcileri katıldı.